banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

lasagne, cannelloni.. - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
dneska jsem dělala canellonni, takové ty široké trubky plněné masem a chtěla jsem nový recept, tak jsem si našla podle Emanuela Ridiho, podle kterého dost vaříme a překvapilo mě, že ty cannelloni spařuje horkou vodou a pak plní... stejně tak v některých receptech spařují nebo vaří lasagne, než je dávají do zapékací mísy..já dávám těstoviny vždy syrové (i na krabici je to tak uvedené) a vodu a vždycky se dobře udělají jak to děláte vy? a jak se to pak plní, když je to vařené?
Už to tu jednou proběhlo u lasagní. Někdo předem vaří, ale většina asi ne. V návodu to obykle není. Já tedy lasagne předem vařím. Ony pak \"nepožerou\" tolik omáčky a lépe se rovnají do zapékací mísy a ani je pak nezapékám tak dlouho. Když spěchám, tak je alespoň spařím. Když jsem je dělala úplně prvně, tak jsem je předem nevařila a pak mi přišly jakoby suché a málo nadýchané a od té doby si je vždycky předpřipravím.
@stankag já to někdy zkusím spařit, jestli je v tom fakt rozdíl
podle jidla,vetsinou sparim vrouci vodou,nekdy uvarim..ja ani nevim,ze se daji pouzit tvrde testoviny a ze pak zmeknou
@Liberte pamatuju na svoje první lasagne, kdy jsem je podle návodu vařila 2min a pak jsem je nemohla v tom hrnci chytit, jak byly kluzké pak mi někdo poradil dávat syrové a jsou super - al dente a ještě máš o kastrol méně
@jezurka ja mamcednik,dam dohrnce s vrouci vodou a pak vyndam a jak okapou,jdou skvele od sebe
Lasagne namáčím na chvilinku do teplé vody, děláme tak i v práci.
@foREVer taky dobrý nápad
Ja to taky neparim, jen si pak pohlidam, aby to bylo uplne v omacce, a pokud neni, tak trosku dojilu vodou.Lasagne chapu, ze se s tim da zarabat, aj kdyz je to sparene, ale ty trubky, neblemca se to?
@zajic no právě musí se to blbě plnit
Tak taky ani jedno nespařuju, dělám stejně jako vy holky
@Zavadilka
Ani jedno předem nevařím a vždy je to dobře udělané. A to přidávám jen omáčku a bešamel, žádnou vodu. Možná, že když ty cannelloni jen spaříš, tak jsou stále dost tvrdé na naplnění. Vařené by se asi plnily dost blbě Možná se naruší je ten povrch těstoviny a ta pak lépe přijímá tekutinu z omáčky Asi to budu muset vyzkoušet
@Sphinx já taky nedávám vodu, ale tu omáčku dělám řidší, aby se měly těstoviny v čem udělat dneska jsem dělala s boloňskou omáčkou, parmezánem a máslem a byly moc dobré, ale taky mám radši, když je tam i bešamel tady je recept se špenátem a riccotou, určitě taky zkusím http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cannelloni-con-ricotta-e-spinaci/

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
3 hlasy

82 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 17 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40