banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

langose - diskuze

9 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, mate nějaký fobrý recept na langoše (z domácí pekárny??!! Mám na ně hroznou chut.... nekde jsem četla, že když se tam dá smetana, tak nenasakavaji tolik tuku a njsou lepsi :)) Tak jsem hledala a tenhle se me moc libil:http://www.toprecepty.cz/recept/11570-langose---testo-s-kysanou-smetanou/Ale jestli máte jinej, tak mi poradte :)) A joooo, v tomhle receptu je napsano: 10,5 gramu (1/4) čerstvého droždí .... kolik mám dát sušeneho??!!Děkujiiii
Dělám bez pekárny a bez kynutí s jogurtem. Nikdy jsem neměla lepší. I Vašek říká, že umím lepší než jeho matka.
Dělám tyto:200 ml vlažného mléka125 g zakysané smetany1 vejce2 lžičky solišpetka cukru500 g hladké mouky25 g droždíProgram těsto. Nechat jen umíchat, pak předělat do větší nádoby vysypané moukou, poprášit i z vrchu, zadělat sáčkem(pro prostor na kynutí) a nechat minimálně 4 hodiny v lednici kynout. Pak si uždibovat a smažit placky jak velké chceme. Těsto vydrží v lednici i 4 dny a čím je starší tím je lepší .Dělám je s kečupem, česnekem a sýrem nebo se šlehačkou a povidlama a jsou .Jiné jsem nezkoušela takže nevím jaký má ta zakysaná smetana vliv.
@ jenze já když dám těsto, tak mi to v te pekarně i kyne ... to mam po tom, co se to umíchá vypnout??!! Omlouvám se za blbý dotaz, ale mám pekárnu krátce a teprve se to učím :)))
@elik.kreckuj Normálně vypni pekárnu, vyklop těsto do velké misky, zadělej ji sáčkem tak, aby těsto mohlo vykynout a dej ji do lednice. V té lednici ti to vykyne a pak z toho budeš smažit.
@ Ty jsi mě ted navnadila.Že se to muže takhle nechat odležet,to jsem nevěděla.
Ja dělám s podmaslím.Tak asi jo asi se tam smetana dáva.
my taky delame langose ale bez smetany..takze to ti neporadim:o) jinak kdyz tam pisou 1/4drozdi ja davam pul sacku suseneho(+-dve lzicky)
mamka dělává luxusní se zakysanou smetanou, to možná budou i ty, co píšeš a jsou fakt mega dobrý. Ale v pekárně je nedělá, tu totiž nemá a nikdy mít nebude

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40