banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

kynuté borůvkové knedlíky - diskuze

19 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
kde asi udělali soudruzi z NDR chybu??? Těsto vykynulo, knedlíky jsem naplnila, nechala chvíli dokynout, hodila do vroucí vody. Okamžitě plavaly (to mě překvapilo),během dvou, tří minutek z nich byly krásné kuličky velikosti koblih. Huráááááááá !!!!!!!!Vařila jsem doporučených 10 minut, Bohužel poslední dvě minutky se začaly ve vodě zplacávat a vyndavala jsem kynuté ,,lívance,, Okamžitě jsem je propíchla ale na ,,funkci živočicháře,, to nemělo vliv Holky je snědly, ale já byla zklamaná že nevypadají ani trochu jako by měly.p.s. po poradě s Tygřicí to mělo být jiné kynuté těsto než z jakého se dělají buchty, ale volala jsem ještě zkušené prababičce a ta mi řekla že je těsto jako těsto a je to jedno. Tak nevím...co poradíte ??????????
Mě to minule udělaly jahodové a mamka mi taky říkala, že se vařily moc dlouho. Stačí prý minutka navíc a je to. Sice chuťově dobý, ale nevypadají pěkně. Takže fakt u toho stát, hlídat a vytáhnout o minutku dvě dřív.
vařila jsi je moc dlouho. Mě se minule jich pár taky zdrclo a pátrala jsem proč, tak máma říkala, že když se vaří dýl jak 8 - 10 minut tak se srazej, mohly být menší, pak by těch 10 minut bylo moc. Já je vařím 8 a je to akorát, když je vařím dýl tak se začnou zdrcávat. V páře se prý nesrazí, ale to jsem nezkoušela. JInak já dělám těsto bez tuku, jen mouka, vejce, mléko, sůl droždí a trochu cukru.
@corelia To děláš stejný těsto. Uvěomila jsem si, že jsem výš nenapsala to vejce
A jaké těsto jsi dělala. Dávám hrubou mouku, kvasnice, špetku soli, trochu cukru a mlíko a knedlíky mám vždy pěkný.
@zanlena dělala jsem kynuté těsto podle tygřice na buchty
@lucie73 Tak o jaké těsto a buchty se jedná nevím, ale kdysy jsem to tady s někým řešila, že se mmu zdrcly knedlíky a bylo to polohrubou moukou. Na knedlíky používám jedině hrubou.
@zanlena Já odborník a degustátor hrubých mouk snad všech výrobců bych místo té mouky doporučila spíše dětskou krupicu bo hrubá se většinou rovná polohrubá a přes ten pytlík to při nákupu moc není vidět.
@zanlena To sem byla jááááá
To mě mrzí.
Si asi v hrnci nekoulela.5minut jedná strana 5 min druhá- těsto jakékoliv kynuté sladké.
@Honafa koulela
@lucie73 Tak příště vař na páře.
@Honafa nemám ten pařáček :-(((( po vynalezení mikrovlnné trouby letěl do popelnice
@lucie73 damnahrnec plenu,co obtahnu gumickou a knedliky jsou jak oblacky..jakekoliv..a plenu pak hodimdo pracky
@lucie73 zas tak pracné mi to nepřijde...
@moninif né nechutné ale pracné, jo taky si myslím že se zdrcly ale nevím proč
@lucie73 proč, se ti to zdá nechutné? Položíš utěrku, obvážeš kolem dokola a vaříš. Teda já sama jsem knedlíky ještě sama nevařila, ale s mamkou tak vaříme vždy. Mamka vždycky tvrdí, že ve vodě by se mohly zdrcnout, což se právě asi stalo...
@Honafa aha, no tak to si je radši koupim
@lucie73 Pařáček.Zeptej se prababičky,to se dáva pařit na utěrku co se zamota za ucha hrnce.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

57 %
42 hlasů

16 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40