banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

káva po dlouhé době tak doufám,že mi z toho nebude zle..pouk... - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
káva po dlouhé době tak doufám,že mi z toho nebude zle..pouklízím a půjdu péct svůj první venskovský chleba..tedy vlastně první tři..jinak v plánu nic velkého,kouknu po pracích,vyperu,odpoledne bude klid a večer půjdu brzo spát protože mi příjde jako bych toho moc nenaspala..hezký den holky
tak at se povede
Pěkný den.Taky si teď dávám kávu
Recept na chlebík bude, Ivetko?Příjemný den.
@tygřímáma Aničko napíšu ti ho
@Rowdynka Moc děkuju.
@tygřímáma 3 bochníky :suroviny na startér:10g čerst.droždí 180ml vlažné vody 350g hl.mouky oliv.olej na vytření mísyPostup na startér:1.droždí rozetři s 30ml vody2.V robotu použij nástavec hák3.do robotu vsypej mouku a zapni na střední otáčky.Postupně přidávej drožď.směs a zbytek vody a míchej 5 min.než je těsto hladké a elastické4.vymaž místu olejem a vlož těsto.přetáhnout pot.folii a těsto nech zrát na teplém místě 12 až 15 hodin nebo přes nocsuroviny na chléb:200ml vlažné vody startér 600g hl.mouky 15g čerst.droždí 60g oliv.olej 60g změk.sádla 50g cukr.krupice 3 vejce 20g soli hl.mouka na podsypání těsta oliv olejpostup na chléb1.do robotu použij nástavec hák2.na dno mísy nalij vodu,přidej startér a ostatní sur.krom soli,rychle míchej 7 min do hladkého mírně lepivého těsta3.přidej sůl a míchej 3 min4.posyp vál moukou a vyklop těsto,přikryj utěrkou a nech 1 hodinu zrát(než zdvojnásobí svůj objem5.plech popraš moukou6.vyzrálé těsto zpracuj do válečku,rozděl na 3 kusy a vyválej z nich bochníčky ve tvaru oválu a polož spojem nahoru na plech a nech kynout 45 min7.rozehřej troubu na 240stupňů8.těsto potři olejem a vlož do trouby na 10 min9.potom teplotu stáhni na 210stp.a peč dalších 15 min do tmavěhnědé barvy10.upečený chléb nech vychladnout na mřízceAničko vím,že popis je jak pro blbceale opisuju to z kuchařky od Vaňka a ten dělá ty recepty aby tomu každej rozuměl tak aby sis nemyslela,že si myslím,že jsi trubka a proto to tak píšu
@tygřímáma už je fotka na fb
@Rowdynka Díky moc. Hele, to je úplná věda. A popsaný je to luxusně. Hned si to píšu do mého chytrého sešitu. Díky, Ivetko.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

55 %
39 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40