banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jsem jelítko - diskuze

33 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Zbyli mi tu 3bílky,tak jsem se rozhodla,že udělam pusinky, nikdy jsem je nedělala, vlastně ani nevim jak se dělají,ale našla jsme si něco na netu, pustila jsem se do toho a divila jsem se, že sníh se ne a ne pořád ušlehat,pak mi dosšlo,že jsem napřed měla udělat sníh a až pak přidávat cukr, já jse teda fakt jelito! Ale jak to zachránit?
Sice později, ale i tak. Já dávám cukr krupicový hned na začátku a šlehám ručně.Jeden čas se mi stávalo že to nechtělo tuhnout a tipovala jsem to na špatný cukr, bylo to jak poleva. Dávám bílek , cukr a po vyšlehání kokos a nebo mleté ořechy. Když to moc netuhlo dám krapek jemné strouhanky.
já dělám pusinky každý rok ze všech bílků, které mi zůstanou /jsou u nás velmi oblíbené/, vždycky se podaří a dělám to velmi jednoduše - do mixéru dám bílky, moučkový cukr a trochu citronové štávy, vše nechám šlehat na plný výkon nejméně půl hodiny - sníh je vždycky krásně tuhý, pak nastříkám a pomalu suším v troubě
@Humpolec půl hodiny??? to se ti nezavaří mixér
@jezurka nezavaří, sníh je krásně tuhý a pusinky jako od cukráře
Našla jsem recept na sněhové pusinky a tam je, že šlehat v horké lázni 1 bílek a 6dkg cukru.
@zanlena no ta horká lázeň je tam na tom to podstatné,pak to udrží tu tuhost a nakonec i tvar pusinek. Není to nic jednoduchého,hlavně teda pak to pečení,musí se to vychytat,při nízké se to rozteče a při vysoké spálí. Já bych to vylila a koupila je Lidlu
taky se mi to jednou povedlo, ale dala jsem do toho kokos a upekla pusinky i tak, jenom byly trošku placatější ale dobré úplně stejně!
@jezurka a to se ti to na tom plechu nerozteklo? Já to mam jak polevu
@akilah no trochu se to rozteklo, byly to takové placky - tak dej víc kokosu, ať to drží dohromady
@jezurka pusinky jsou jen cukr s bílkem, ty to pořád motáš s kokoskama!!!!!!!!!!!!!
@luciasek84 hele nedělejte si ze mě srandu!!! u nás se říká pusinky a dává se do toho kokos a kokosky bych si představila nějaké nepečené s kokosem já za to nemůžu
@jezurka Jezurka chce prostě kokos i s pusinkama Krásná debata, holky :))
@janca11 aha! tak to jsem vedle ale ten kokos by to spravil!!!
@jezurka no přemejšlim jestli to vzdát,nedělat okusy a spíš využít tu polevu co se mi povedla jen nevim jak a na co napadají mě jen perníky a ty se mi dělat nechtějí
@ dobrej nápad, možná ho zkusim
@akilah Rozetři ju na pečící papír do tenké vrstvy, naznač řezy, nechej zaschnout a pak nalámej a dávej k normálnímu cukroví jako nějaký druh. A když se někdo bude ptat, co to je... Vymysli si název a tvrď, že je to nějaký nový druh.
@akilah Když jsem byla malíá tak jsme dělali jakýsi litý perník na plech a na to jsme nalily polevu a skleničkou vykrajovali půlměsíčky.
Jak to zachránit to nevím, ale příště budeš, alespoň chytřejší. Mě se to kdysi taky povedlo a od té dob vím, že šlehat bez cukru.
@zanlena takže to je k vyhození? Udělala jsem z nového bílku sníh,přidala cukr a zas je po sněhu
@akilah cukr už se musí jen jemně zašlehat třeba vařečkou, ne šlehačem podle mě. Jinak je po sněhu
@akilah Čím šleháš? Cukr se dává postupně a ten cukr to zanušťuje. Někde jsem četla, že se má dávat do pusinek jen krupicový cukr.
@ šleham klasickym ručním šlehačem. V receptu mam napsaný jak moučkový tak krupicový sukr,takže jen krupicový?
@janca11 To je jen pro Davida a on jak je něco trošku nezvykle dělané.... Očuchá, prohlédne, odsune a nechce. Přičmoudnutí jsem mu vysvětlila a bere ho na vědomí.
@ a co tam přidat špetičku potravinářského barviva?!na tom se mírmé přičmoudnutí tak nepozná, jak na těch zářivě bílých
@akilah To časem vychytáš. Já mám jiný problém, trouba nejde nastavit na míň než na 100°C, takže je mám vždycky trochu dohněda. Ne moc, ale už nejsou čistě bílé. Ale manželovi chutnají i tak.
@ našla jsem tohle video http://ekucharka.net/snehove-pusinky/ takhle to u mě ani omylem nevypadá
@jezurka Aha, tak každý máme jiný recept. A taky jinou zkušenost.Já šlehám v robotu, šlehačem ne. Ale mě ten robot vyvrací i mýty o tom, že aby byl sníh tuhý nesmí v něm být žádný žloutek. I s troškou omylem ukápnutého žloutku mě sníh krásně drží, což se v ručním šlehaču nestalo ani omylem.
@akilah Dej ten krupicový. Já dělám z něho a v pohodě. A taky dělám podle receptu 80g cukru na jeden bílek. On už to není pak přímo sníh, ale taková jakkdyž hmota tomu sněhu blízce podobná.
@akilah cukr dávám jenom moučkovýna 1 vyšlehaný bílek 60g cukru a 50g kokosu(dělám tak z 5 bílků)šlehám ručním šlehačem, až drží tvar a vždycky se povedou
@akilah cukr už se nešlehá, jenom se dobílků vmíchá s kokosem - a já šlehám bílky se špetkou soli, nevím jestli to má nějaký význam, ale moje babička to tak dělala
@jezurka sůl jsem v receptu nenašla
@akilah Takže jsi vyhodila ty 3 bílky a teď jsi to dělala znovu z jednoho a zase to nešlo?
@zanlena nevyhodila, ušlehala jsem z nového bílku sníh,přidala cukr a splasko to a pak jsem tam přidala i to původní, no vypadá to spíš jako poleva než pusinky,tak to asi použiju na nějaké cukroví

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
42 hlasů

17 %
13 hlasů

Celkem hlasovalo 75 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40