určitě můžeš obalovaný hermelín. Jen si dej kalorickou bombičku, ale k tomu kopeček rajčátek a okurky a už asi lepší s bramborem než s hranolkama. To já bych si dala, kdykoliv bych měla chuť. Tavené sýry vynech - ty jsou opravdu nezdravé a nekupuj to ani dětem potom. Odvápňují kosti díky svým tavícím solím, zato eidem, lerdamer, královský jsou jak výborné, tak zdravé a mám tipa - plátek polož na rohlík a na 30 sekund dej do mikrovlnky. On se na tom tak krásně rozměkne a chutná úplně jinak. A taky je to teploučké, takže tak. Mléko spíše polotučné, jogurty máš lepší bílé neslazené a do nich si dát 2,3 kávové lžičky dobré marmelády - tedy s větším procentem ovoce. A cola také odvápňujě, dokonce mám po pepsi, cole a kofole svědivé ďupky na těle, tak mi řekni, co tam musí být za sra...! Občas ale ujedu a malou colu si koupím. Jinak piju čistou neperlivou vodu. Ze slazených minerálek se fakt zbytečně nabírá. V porodnici doporučují magnesiu a matonku, ale z těch bublinek mám děsné a hlavně neovladatelné prdy Takže proto čistá voda a kupujeme šťávu YO a to si dávám, když mám na něco sladkého k pití chuť. Uzeniny kupuj BIO. Doopravdy je teď chválili i v černých ovcích, protože obsahují nejméňě E250, což karcinogenní dusičnan - prodlužuje garančku. Rybky si občas koupím v nálevu kyselé - asi to není nejzdravější, ale chutná mi to a to je pak silnější než já. Z pečiva obyč rohlíky a v hypernově mají výbornou bagetku rhombig - je tmavá a jedna stojí asi 8Kč, ale fakt je chutná. Z masíčka a uzenin jsme nejvíce spokojení z globusem a jejich pultovým prodejem. Mají to tam fakt čerstvé. Občas narazíme na řeznictví, ve kterém se naučíme nakupovat, ale pak nás po nějaké době zklamou, protože ono ti chtějí prodat fakt všechno. Ovoce a zelenina - papej, kdykoliv se ti zachce. Tu kupujeme normální, jen mrkev BIO, protože mi víc chutná. Já takhle jím, ale i normálně, nejen v těhu. Můj žaludek prostě ty chemické hnusy nechce a z většiny věcí je mi těžko. Jo a čokoládku doporučuju od značky karla 70% je běžně k mání v albertech i hruškách. Vynech oříškové čokolády - ty jsou moc tučné. A tuky na jídlo? Vařím na olivové, smažím řízky na Lukaně a steaky dělám na sádle na rohlík mám ráda máslo, ne margarín. Opět se začíná od margarínů ustupovat a stejně nad tenkou vrstvu 82% másla a kakao k tomu nic nemá. Všeho s mírou. A když peču, tak zase jedině z másla. Je totiž lépe stravitelné. Otázka je, čemu neodoláš. Nenech si to zbytečně vzít, jen k tomu najdi trochu zdravější cestu. Doufám, že ti to trošku pomůže.