banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jehněčí - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Je dobré jehněčí maso? Jak se připravuje? Slyšela jsem, že má typický zápach a je plno fíglů jak ho připoravit aby ten zápach nebyl tak cítit.Mám-máme mrazák narvaný 16 kg jehněčího pomoooc.
Jehněčí je dobrý, já jedině kotletky. Skopové smrdí.
mlade ,vybehane mladoucke jehnatko nesmrdi...ja mam rada jak na grilu,tak na majorance,tak gulasek,na cesneku
já ho mám ráda na spoustu způsobů, nejradši pečené s česnekem, nebo na způsob svíčkové, nebo skopový guláš. POkud máš jehněčí (mladší kus) určitě by šlo i na kratší úpravu. S tím zápachem.... z mojí zkušenosti je víc cítit skopové ze staršího kusu, z jehněčího to skoro necítím. Jinak je dobré z masa před úpravou odstranit všechny přebytečné blány a tuk (lůj), protože ten je cítit nejvíc.
Musi byt fakt \"mlade\", pak neni tak citit. Nakladame kytu do oliv. oleje a rozmarynu, spikujem cesnekem. Kotletky zas do bileho jogurtu s rimskym kminem. A pozor! Nahrej talire, musi se jist fakt teple, jinak nic moc.
ja ho sice nevarim, ale mam docela rada, v egypte se jen vari ve vode,nasledne opece na oleji, oni do te vody pridavaji tunu ruzneho koreni,to mi na tom trochu vadi,jinak samotna chut masa je dobra
Stačí přidat česnek a rozmarýn a jinak se pracuje jak s vepřovým.
@Honafa Takže z toho jde klidně rizoto, čína, udělat s nějákou přílohou....a celkově prostě úplně normální jídla jen prostě z jehněčího? Třeba špízky....
@medox Špížky nevím,ale různě dušené,pečené,ale i kotletky stejně jako vepřové kotletky.Rizoto určitě,čína jestli podušená tak jo.Ja i to vepřové dělam přes hodinu tak když to jehněčí uděláš přes hodinku podusíš a uděláš rizoto,proč né.Jen více kořenit.
@medox Jehněčí (skopové) maso je celkem tuhé, to není na minutky. Špízy ani čínu bych z toho určitě nedělala. Taky je rozdíl, jestli máš třeba jehněčí kotletky (to je jemnější maso na kratší úpravu) nebo třeba kýtu. Nejlepší je to okořenit a upéct nebo podusit. Na netu najdeš spousty receptů http://www.recepty.eu/jehneci-maso/ Osobně musím říct, že jehněčí nemusím.
milujem jehneci gulaas:o)))

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

0 %
0 hlasů

100 %
5 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 5 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40