banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jdu na radu:-) - diskuze

14 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Chci malýmu už začít vařit domácí příkrmy,kupované ve skleničce se prodraží a ne všechny mu chutnají,ale mám nejasno se žloutkem.Jako jestli mám normálně uvařit celé vajíčko natvrdo a pak vypreparovat ten žloutek anebo ho oddělit už zasyrova a pak to nějak uvařit..asi blbá otázka,ale fakt nevím..A potom ještě,jestli můžu kromě slunečnic. oleje používat i olivový nebo řepkový?A vaříte to v normální vodě nebo kojenecké??Děkujíííí
Vařila jsem v normální vodě; většinou jsem uvařila vejce natvrdo a žloutek vyloupla a nadrobila do hotového jídla, bílek jsem stihla sníst já:o) A olej nedoporučuju řepkový, obecně je to šmejd. Buď olivový nebo slunečnicový nebo kousek pravého másla.
@iridales Já teď právě pročítám příručky o příkrmech, protože zítra začneme, a tam píšou že vodu k vaření používat buď kojeneckou, nebo když je kvalitní, tak i z kohoutku. O žloutku píšou, že máme uvařit celé vejce pořádně na tvrdo - 10-15min. a pak z něj ten žloutek vydloubnout. Bílek by se měl dávat dítěti až po 1.roce.
@BarčaKa Jasně, přesně takhle jsem to psala:o) Jen tu vodu jsem fakt kojeneckou nepoužívala.
já jsem vždy přidala syrový žloutek a vše spolecné povařila a rozmixovala
já jsem vždy přidala syrový žloutek a vše spolecné povařila a rozmixovala
@Humpolec Olej jsme dávala vetšinou oliv. a nebo máslo. Jinak vajíčko jak kdy. Bud syrové a nebo uvařené. A vždycky jsme vařila v normální vode.
já jsem vždy přidala syrový žloutek a vše spolecné povařila a rozmixovala
vařím někdy z kojenecký, ale většinou normální.Vajíčko uvařím a vydloubnu žloutek a ten pak zamíchám do hotového pokrmu.Co třeba dělám uvařím si mrkev,hrášek,brokolici s baramborem a třeba nastavím květákem ze skleničky a mám hned na více porcí a je to taková dobrá konzistence....jinak občas přidám olivový olej...
Mmagdi,já dělám z koj,vody,páč ta naše je hnusně přechlorovaná.Vajíčko dávám tak i tak.kupované se prodraží to je pravda,doufej,že to domáccí bude.My mame s baštou problémy,odmítala mi vše,pak jsem přidala maso a v poho.ted pro změnu nechce domácí a jen kupované.Piggsi(nevim jak se tu píše) má v blogu pár receptíku,tak tam jukni.
@ičinka voda koj. zloutek varim vejce na tvrdo ale do polivky surove,a davam olivovy olej
No tak ja ho bud uvarim zvlast a pak vypreparuju z vajicka...nebo kdyz rozmixuju jidlo, tak tam pridam zloutek syrovy a v tom to provarim..ale konzistence je pak takova divna, tak je asi lepsi ho pridat do jidla uz uvareny
no ja vařila v kojenecke a žloutek použivala jak do čeho když jsem děla omačku tak jsem dala uvařenej a do polivečky jsem ho zase jen uvařila v polivce

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40