banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jak vařit fazole - diskuze

16 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
asi su blbá,a le neumím uvařit fazole. dělám fazolovou polévku, kupuju od lagris, měla sem ty malé, pak střední, teď mám takové ty velké fialovo strakaté. včera sem je v 17h namočila, dnes v 9h sem je dala do hrnce, pak přihodila brambory, zeleninu a je 11h a fazole sou pořád tvrdé. já to nechápu, ještě sem neudělala fazolovou polívku, aby byly měkké. tak v čem dělám chybu??
Já je vařím zvlášť, v neosolené vodě a přes noc namočené a pak nemám problém, sice to je pak na plotně celé dopoledne, ale vždycky si mezitím nachystám všechno ostatní a pak je sliju a jen přidám do jídla. Ještě je můžete zkusit uvařit v papiňáku, tam by mělo stačit jen pár minut. A nebo teda v té konzervě, to pak můžete jen propláchnout. Ty teď zrovna budou mít v Albertu v akci, tak na ně když tak mrkněte do letáku - https://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supermarket-od-stredy-13-09-2017/ - ty červené mám úplně nejradši :)
@IvaMraz ja varim nemacene 40 minut v papinaku a jspou super mekke a dobre,teda do polevky...do con carne kupuji ruznobarevne a ruznovelike v konzerve
Já namočním, povařím, až se mi zdají skoro měkké vypnu a nechám zpravidla ještě nějakou dobu v horké vodě \"močit\". Ony my vždycky krásně změkly, ale je pravda, že staré fazole uvažit nejdou...
varim v papinaku a nesolim..jsou do 30 min hotove
Já když chci vařit fazolovou polévku, tak kupuji už jen fazole v konzervě.
Vařím fazole docela často a tohle se mi nestalo. Bílé kupuji také od Largis, ty fialovočerné žíhané mám ze zahrádky. Já nechávám přes noc namočené v dostatečném množství vody, ráno je dám do papiňáku NESOLÍM a vařím asi tak 1,5nevím přesně. Pak je dávám do jídla....se sodou nemám zkušnost.Je ale pravda, že čím jsou fazole starší vaří se déle. Jednou jsme na chalupě na kamnech vařili fazole 3/4 a stejně byly tvrdé
Zeptám se, když jsi je dala vařit, osolila jsi je? Luštěniny by se neměly solit při vaření, až když změknou. Můžeš je vařit ještě v tlakovém hrnci, to je rychlejší.
@softinka nesolím, to vím a tlakáč nemám. ale je pravda, že pak sem k nim došla a byly měkkčí. ale i tak, ještě se mi nepodařilo ani jednou je uvařit tak aby byly jak mají
já fazole vařím hrozně dlouho úplně samotné, teprv pak je hodím do polívky nebo k těm polotvrdým fazolím teprv přihazuju zeleninu, ale nedávám všechno naráz do hrnce. Potom mám rozvařené brambory a fazole tvrdé.
@Gastrica vařila sem je hodinu a půl samotné a teprve pak hodila brambory, mrkvičku a ochutila.
@ivulisek tak zkus do vody při vaření nasypat jedlou sodu, to urychluje měknutí :)
@Gastrica ted sem je zkoušela a už trošku změkly, ale není to jak má moje mamka. malý mu je nakrájím, jsou to takový ty veliký, tak se to ztratí
@Gastrica
@ivulisek no tak tam příště přisyp lžičku jedlé sody a mělo by ti to změknout dřív, než za dvě a půl hodiny :))
Ja se přiznám,že kupuji v konzervě už uvařené.Mamka děla dobrou polívku-zeleninovou a dáva tam do ní ty velké fazole,jen trochu.Pak uvařené jsou.Asi musíš ještě předvařit mimo polívku tak 2h a potom ještě vařit v té polévce.
@Honafa Gábi,naposled sem je vařila 4h a to sem je měla den pčed tím namočené a stejně byly tvrdé, že sem se naštvala a vylila je do záchodu

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40