banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak solíte? - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ja jsem kdysi měla kilo soli tak na rok.Pak jsem více vařila a měla ho tak na pul roku.Ted i peču tak mám tak na 3,4m.Tchýně má kilo tak na měsíc,ani né.V televizním vaření často vidím,že oni tam dávají té soli,no hruza.Ja tak do všeho co vařim 5 porcí dávam lžičku soli.Na kilo masa se štávou tak dvě.Někdy mám problém něco sníst třeba v restauraci,že je to slané.Podle mě přesolené,podle normálních lidí tak akorád.
Ja jelikoz mam tatu kardiologa nesolim moc. Kdyz s nami zacla dcera na tech cca 18m jist nase jidlo, tak jsem solení ještě omezila a hlavne delala jidla, kde sůl prostě být nemusela a chuť jidlu dala zelenina... Postupně jsem malinko zvýšila množství soli, protože organizmus bez soli taky nemůže dobře hospodarit. Ale kilo soli mam opravdu na necelý rok, varim teplé jidlo denne. Můj muž kdyz se stravoval doma (tchyna taková ta putikova kuchařka) měl šílené hodnoty krve. Po přechodu na mou stravu (a to presto velmi chutnou, zdravou, vyváženou) se mu všechny hodnoty srovnaly do lajny! Taky v restauraci nedokážu nekomentovat slanost jidla...nebo kdyz jdem sem tam do kina a pak mame tradici kfc, tak pak musím až do rána pít litry vody, jak me to koření a sůl úplně vysuši...
moc nesolime ani nesladime.sul pouzivam primerene,hlavne nevarime dve jidla,takze solene malo kvuli alexovi a my si dosolujem na taliri.a to ani nekdy ne.a cukr spis pri peceni a to je minimum,treba na ovocne knedliky,sisky s makem,krupic.kasi atd pouzivame glukopur-jednoduchy cukr lepe stravitelny
sul malou,pul kila...mam tak 6 az 10 mesicu..kupujeme si morskou s fluorem a jodem
já to podle lžiček nemám, dávám špetku jednu nebo dvě, mezi prsty...ale sul mám tak na pul roku...myslím, že solím málo.
tak to netuším, na jak dlouho mám kilo ale podle mě nesolíme nijak moc, ale zase málo slaná polévka není k jídlu. Tak nějak asi akorát
Odhaduju to na necelý 0,5 kg za rok. V restauracích se mi zdají docela přesolené polévky, Martin si vždycky přisoluje,ale něják ze zvyku kvůli Ondrovi dávám radši míň.
Já kupuju Bad Reichenhaler, to je myslím po půl kile a kupuju ho tak jednou za půl roku. Ale mimo to mám ještě hrubozrnou sůl ve mlýnku a dávám ty Natur bujony.
Sůl koupím dvakrát za rok.
co je malý tak solím málo
Od té doby, co vařím pro děti solíme málo. Myslím si, že kg soli mi stačí tak cca na půl roku. Přesně to nevím.
tak na pul roku, my dost korenime.V restauraci mi to taky vestinou prijde hrozne slane, ja teda myslim, ze oni to delaji schvalne, aby lidi hodne pili
tak treba maso solim hodne- ono to ma byt dost osolene a okorenen-pak to treba tam tolik citit neni..ale to je o tom jak je kdo zvykly... :o)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40