banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak dopadl muj mazanec - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak by me zajimalo, co mi poradite, ze jsem udelala spatne.Vrhla jsem se s chuti na mazanec ( recept z netu - jen z hladke mouky)Dokonce jsem zjistila perfektni cestu jak \"zvazit \" vsechny suroviny a v tom problem nebyl. Chutove ( co se tyce pomeru cukru a tak) je skvely.Jen tam psali,ze testo ma byt pomerne tuhe a tudiz to neprehnat s mlikem. Mam dojem,ze jsem to neprehnala az moc. Testo mi moc kynout nechtelo a nakonec az na teple troube - na dvirkach a tak - nakonec jaks taks vykynulo( po cca 7 hodinach)Pak jsme nechapala dalsi info( nebot s kynutym testem jsem pekla co ziva jen buchty a ty se zpracovavaly do valecku)...rekli ..z vykynuteho testa udelame na vale bochanek....Ja nevedela,zda mam testo znovu prohnist a udealt bochanek, nebo nechat a jen vytvarovat.No asi jsem udelala blbost - testo jsem zacala znovu hnist a jak bylo tuhy, tak z te vrchni strany melo jako takovou kurku a udelaly se mi tam vrasky a zacalo se tak jako vrascit a rozpadat - no co nakonec jsem smackala dohromady, udelala bovhanek a upekla.No a je to tuhy - hrozne syty, vubec to neni nadychany - je to trochu jako cihla. Kdyz clovek ji ten prostredek, tak dobry - a chutove to je jak ma byt,ale je to proste tuhy a udelala jsem to blbe.V cem je chyba.Vice mleka> Nehnist po vyjmuti?Jak se to vlastne po tom vyjmuti vykynuteho testa dela? Diky moc a omlouvam se, jen jsem trochu ze sveho umeni zklamana,ale rada bych to zkusila jeste jednou,ale tentokrat spravne
Podle mě si to nechala dlouho kynout.Kdyby jsi to hned zpracovala a ukulala bochánek tak by mohl chvílí kynout na plechu a pak hned do trouby a upect.
@Honafa No oni v tom receptu rikali, ze to zu nechat kynout i pres noc.No priste delam vancky - uvidime jak to vyjde.Myslim,ze mlika jsem mela naopak malo - uplne me bolely ruce, kdyz jsem to hnetla,jak to bylo tvrdy
to se mi tuhle stalo s kynutým koláčem...po upenčení tvrdý jak kámen :) těsto má být tuhé, né bahnité, tak akorát, aby se nepřichytávalo na mísu, ...a po nakynutí by se už moc zpracovávat nemělo, pokud vím, jen ho rukou promneš a dáš na plech...taky jsem byla ze svého výkonu nešťastná, ale to se zkrátka stává, nebuď smutná :)))
Jani,než peču,nechávám na plechu ještě vykynout.
Jani, já poměrně často peču vánočky, mám už svůj recept na kynuté. Každopádně - někdy mi kvásek vzejde, někdy ne. Neřeším to, prostě po necelé hodině kdy se má kvásek tvořit, začnu míchat těsto. Okamžitě po vymíchání ho zpracovávám (praxe z pekárny,kde jsem brigádničila), protože se s tím líp dělá a kynout to nechám až pak. A co se týče tuhosti těsta - asi jsi měla hodně mlíka, ono je to pak takové suché. Já při válení už ani nemusím sypat vál moukou, těsto se mi nelepí a při pečení to nepraská. Možná jsi měla špatný recept. A bochánky se určitě musí prohníst, protože jinak by v něm byly vzduchové bubliny. Jestli budeš chtít, napiš mi do vzkazíku a pošlu ti recept + jednu vychytávku pro ještě lepší chuť.
@BarčaKa Hoď,prosím,recept i sem,ať můžem vyzkoušet.
@tygřímáma Dám ho do receptů..
@BarčaKa Je tam, v sekci Vánoce + fotky mých vánočních vánoček.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

16 %
6 hlasů

78 %
29 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 37 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici