banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jak dlouho otevřené - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jak dlouho otevřené necháváte?1) kečup2) hořtici4) majonezu5) kary6) grilovací omáčky a dochucovadla7) jiné věci co mě nenapadly8) margarýn - rama, flora apod.9) šunka10) sýr plátkový11) marmeláda12) mlékoA co máte v lednici a co venku?Jak dlouho to mát eotevřené a pak to ještě jíte a nepovažujete to za závadné? Já jsem úchyl a příjde mi to zkažené po dni v ledničce mamka má zase vše klidně rok a příjd ejí to v pohodě. Tak by mě zajímalo jak to má být. Většinou na tom píšou po otevření urychleně spotřebujte, ale lidé to nechávají dýl.
kečup, horčice mám v takových těch butelkác a skladuji v ledničce, kečup používám i pod maso, tkaže ho nemám měsíce. majonezu nepoužívám,gril omáčky máme taky, ale my to jíme teda v létě, nebo když udělám steaky, tak i k tomu, takže to mám taky v ledničce a spotřebujeme do doby trvanlivosti. marmeláádu mám domácí, mám jí v ledničce, dokud se nesní. mléko mám tak litr na 2 dny, takže se neskazí a kupuju čerstvé, ne trvanlivé, sýry a salámy kupuju tak, aby se do 2 dnů snědli a pak koumím čerstvé. máslo a margaríny jak se spotřebují. a co se mi nezdá, tak vyhodím. třeba mám v lednici domácí bezinkový sirup, ten je otevřený už 3 měs a pořád je mňam a dělám si z něj šťávičku.
1. dokud se nesní2.taky dokud se nesní4. max.5 dní5.kari mám mezi kořením a dokud se nevypotřebuje,někdy měsíc,někdy déle.6.grilovací omáčky většinou dělám a když kupuju tak v lednici.Dochucovadla mám normálně venku a nebo u koření.7.šunku,párky dokud není slizká.8.dokud se nespotřebuje9.dokud není slizká.když cítím,že ,,zapáchá\" vyhazuju10.max.5-6. dní,potom se na tom začne dělat plíseň11.dokud se nesní,ale většinou je rychle snědená.Načatou mám v lednici,ostatní nenačaté mám ve špajzu.Dělám domácí marmelády.12.max.týden.Píšu si na mléko kdy jsem ho otevřela,protože to většinou zapomenu.
Tak kromě koření mám vše v lednici a nechávám to, dokud se nesní. Jediné, co si fakt hlídám, je tatarka a majonéza a jogurty.
1) v lednici dokud se nesní2) v lednici dokud se nesní4) v lednici několik dnů5) jestli myslíš koření sypké tak v poličce na koření6) tohle moc nepoužívám, ale když už tak nechávám v lednici 8) používám máslo, to dávám do lednice a sní se brzo, pokud máme ramu apod. jíme ji dokud se nesní nebo pokud už tam je dlouho tak ji vyhodím9) nestihne se zkazit (pár dnů)10) totéž co šunka11) v lednici dokud se nesní (nebo dokud není podezřelá, např. nezačne plesnivět) marmelády mám domácí a v malých skleničkách takže dlouho otevřené nezůstávají.12) v lednici pár dnů
1) dokud ho nesníme, je v potravinovém výsuvu2) taky, dokud se nesní, taky ve výsuvu3) to samé, v lednici4) kari nemám, sypké v kořenkách ve výsuvu, jen tabasco, ve výsuvu, po roce vyhazuju5) grilovací omáčky, pokud se nesní, vyhazuju po sezoně, v lednici6) margarín nevyhazuju nikdy, vydrží nám tak týden, v lednici7) šunku, když trošku zasmrádne nebo oslizne, dávám psovi, v lednici, většinou se sní ještě ten den, max druhý8) sýr to samé, pokud oschne, tím líp pro Angie, v lednici,9) marmeláda, dokud se nesní nebo dokud není plesnivá (mám domácí), v lednici10) mléko, máme krabici na den, někdy i dvě, v lednici
U nás se tyhle věci rychle zkonzumují,takže málokdy se něco zkazí.Marmeláda se mi kazí i v lednici.
tož, když máme občas doma kečup nebo hořtici, tak dokud to nespotřebujem. máslo a margarín taky tak. sýry a případně šunky maximálně do dne spotřebujete do. marmelády než sníme (nebo než zplesniví, což se mi stalo s jednou domácí od tchýně teď poprvé). mlíko dokud se nezkazí...což u toho krabicovýho trvá vážně podezřele dlouho z automatu do 3.dnů, ptže pak už je kyselý.všechno výše uvedený máme v lednici, kečup teda někdy ve spížce, asi podle místa v lednici. ale my ho moc nemíváme.já tady to spotřebování řeším u smetany, málokdy použiju celý kelímek, tak zbytek schovám..a pak po týdnu vyhodím, že si říkám, že už to bude špatný - ale od pohledu, čuchu a chuti to nevypadá, že by tomu něco bylo...to nevím, jak dlouho můžu skladovat otevřený.
1. kupuju bio, takze max. tyden2. klidne mesic4. nejime5. jako sypke koreni? Vetsinou do mesice ten pytlik vypotrebujeme, ale nebala bych se to nechat i dyl. Pasu nevim, tu nekupujeme6. nekupuju, delam8. nekupuju, maslo snime rychle, tak do 3 dnu9. 1 den10 taky tak11 klidne pul roku, dokud to nechytne plisen, ale vetsinou snime12 krabicove do 3 dnu
1) kečup kupuji maly heinz a spotrebuji do 6 mesicu nejpozdeji,je v lednici2) hořtici..v lednici ,ve skle,spotrebuji do 6mesicu nejpozdeji4) majonezu..ve skle,vzdy koupim malou a nechammax.3 dny otevrenou5) kary..koreni mam v korenkach6) grilovací omáčky a dochucovadla...suche je v korenkach a spotreba do 6 mesicu,masox apod v lednici7) jiné věci co mě nenapadly...vejce apod v lednici a spotreba rychla8) margarýn - rama, flora apod...vzdy se sni pred datem spotreby,v lednici9) šunka..okamzite,lednice10) sýr plátkový..2 dny max. lednice11) marmeláda..sni se do 3 mesicu ,v lednici12) mléko..pije nam ho snad i lednicetam nam prosla lhuta vazne nehrozi
Kečup, hořčicu dokoud se nespotřebuje. Marmelády taky. Mléko u nás otevřené nevydrží víc jak den. Majonézu kupuju jen Brněnku, tolik kusů kolik potřebuju, takže nezůstává. Plátkový sýr a salámy kupuju každý den, takže taky nemáme v zásobě. Margarín dokud se nespotřebuje.Ochucovadla nemám v lednici, ale nad sporákem na digestoři. Olej mám ve skříňce a taky ho normálně odlívám dokud se nespotřebuje. Jogurt se otevře a hned sní. Zavařené okurky taky dokud se nesní.
Kečupy,hořtice atd dokud se nesní.U nás je to pár dní.Takové jiné omáčky až uznám za vhodné klidně i pár měsicu.Marmelády se mi kazí i ty drahé,tak,když jsou divné tak je vyhodím i třeba tři dny po otevření.Tatarku tak týden.Když se nesní vyhazuji.Jiogurty dva tři dny před koncem už nejím.Mozarelu jím i prošlou.Trvanlivé housky na hambáče taky jím i po uplinutí zaruky.Okurky otevřené tak do 14 dnu.Mléko pár dnu.Džus tam má jahodový otevřený už měsíc tak ho někdy vyhodím.Sýry i po záruce když jsou ok.Salámy šunku tak jeden dva dny pak vyhazuji.Anglickou nechám bez obalu délé,suché salamy taky.V ikei ted mají uzaviratelné sáčky-jsou vyborné.Do nich přendavam syry,salámy i zeleninu.Ve špajzu mám kečup,med,hořtici nutelu.V ledničce tatarku,otevřené marmelády atd.Jsem taky celkem citlivka a vše co se mi nezdá vyhazuji.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40