banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak děláte čínu? - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, že když se řekne čína, tak u každého je to jiné jídlo. Jak děláte vy, tu svojí čínu? Sbírám inspiraci..
jde o to co delas a z jakeho kantonu..a ted kvuli detem zadnou....vse je maso s ryzi..protze cerne houby,sojovku apod jim davat fakt nebudu
@Liberte Já nemyslela pro děti. Prostě, když si vařila čínu, tak si jí dělala jak?
@sazicka maso nakrajim na nudlicky a zaleju smesi koreni...i paliveho,pokud chcio pikantnejsi, a oleje..necham odlezet..alespon 2 hodiny..potom do rozehrate panve vse vysypu a necham prosmahnout do akorat..pridam houby,na nudlicky eleninu a vse prosmahnu...az je zelenina krupava..pokud chce blemcavou zalivku,pridas kapku vody s bramborovym skrobem...vse sypu na nudle ci ryzi...sprazim arasidy a hodim maso na nudlicky s lehce kari a sojove omacky...palivejsi dam cele chilli papricky..necham osmazit a a zaleju vodou s bramborovym skrobem a sojovkou..davam na ryzi no a pak se fantazii meze nekladou...http://recepty.yin.cz/cinska-kuchyne/
@Liberte Nemyslím, že by to někdo dělal malým dětem. Našemu fimfáru by to ani nechutnalo.
@Evulik25 to elli by to chutnalo,ale me nebavi varit na 2x
my teda čínu jako takovou neděláme. Vorčestr a sójovka mi nechutnají, a když vidím to složení ani v to nemám moc důvěru. Takže u nás se naloží maso do nějakého koření nebo bylinek, pak se osmahne a přidá se co je zrovna po ruce - pórek, kapie, zelí - obyč nebo čínské, mrkev, houby, bambusové výhonky. Nakonec šťávu buď trochu zahustím moukou s vodou nebo nechám jen tak... Dělávám skoro každý týden s různými oběnami masa a zeleniny a zatím se to nikomu nepřejedlo :-)
já přidávám bambusové výhonky, naklíčené mango fazole nebo zázvor. Dá tomu super chut. Nám nejvíc chutná bud z vepřového masa nebo z hovězího, celer na tenké nudličky a právě ten zázvor. Je mírně pikantní. Jo a trošku ustřicové omáčky.
Bez arašídu.Naložené maso ,smíchané se zeleninou na nudličky.Nejradějí to mám tak-na pánvičku dám cukr,zkaramelizuji zakápnu citronem,opepřím,dám trošku zázvoru a zeleninu na nudličky-mrkev,zelí,cibuli atd to ještě podusím na tom cukru,pořád míchám a to chytne užasnou chut,pak do toho dám naložené maso,dochutím sojovkou,povařím a dochutím.Ty,brdo,dlouho jsme neměli určitě si to udělám.
@Honafa Gábi, to zní hodně zajímavě. Ze zázvoru jsem dělala jen čaj..
@sazicka A ještě ti to pomuže proti zvracení.
@Honafa No jo! A do čeho nakládáš to maso?
@sazicka Tak nějak klasika,olej,kečup,sul,pepř,sojovka,paprika.
A doufám, že se taky podělíš o receptík.
@Evulik25 Jasně. Maso naložím do sojovky, wotchestru, vejce, solamylu, kari, chili, medu a trochu oleje.Nechám uležet min. 30min.(Přes noc je lepší)Pak dám osmahnout na pánev, přidám žampiony a papriku. Mírně podleji.
@sazicka Vidíš, na chilli jsem zapomněla!!! Děkuji za odezvu, s žampiony jsem ještě čínu nezkoušela, přitom v té správné číně nějaké ty houbičky být mají.
@Evulik25 Rádo se stalo.. Mě nějak vůbec nenapadlo, že bych taky mohla vložit recept..Děsný, co? Já je mám ráda, tak když je mám, dávám je tam..
@sazicka Tak to my se zase ozveme, tím dotazem jsi mi udělala velkou radost, fakt. Ta čína od Honafy zní taky zajímavě.
Maso taky den předem nakládám nebo brzy ráno a vesměs stejně jako Lucka, tedy olej, kari, sojová omáčka, worchestrová omáška, solamyl, česnek. Solím až na pánvi. Maso ze začátku opravdu zprudka opeču a vlastně až ke konci ztlumím a přidám zeleninu, porek, kapii(nejlíp dvě barvičky), někdy přímo směs na čínu mraženou, arašídy mi taky nevadí a jemně ji podlévám červeným vínem, spojí se krásně s tou sojovkou a vznikne mňami šťávička.
Já zásadně bez arašídů,my je nerady
@tygřímáma a jak jí teda děláš?
@sazicka Terko,maso naložím do oleje,vajíčka,solamylu,sojovky,worchestru,soli,pepře,koření na čínu,porku.Pak jen vyklopím na pánev a restuju.
@tygřímáma bingo,já uplně přesněa nemá chybu
@tygřímáma
@Gigi Gábi,my jsme si v mnohém velmi podobnéA já jsem na to náležitě pyšná
na cibulce osmahnu naložené maso (sůl, kari, červ.paprika, sojová omáčka, solamyl, worchester). pak přidám porek, nakonec udělám omáčku (sojovka, solamyl, voda). navrch vysypu celý balení arašídů

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
77 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 111 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici