banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak děláte čínu? - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, že když se řekne čína, tak u každého je to jiné jídlo. Jak děláte vy, tu svojí čínu? Sbírám inspiraci..
jde o to co delas a z jakeho kantonu..a ted kvuli detem zadnou....vse je maso s ryzi..protze cerne houby,sojovku apod jim davat fakt nebudu
@Liberte Já nemyslela pro děti. Prostě, když si vařila čínu, tak si jí dělala jak?
@sazicka maso nakrajim na nudlicky a zaleju smesi koreni...i paliveho,pokud chcio pikantnejsi, a oleje..necham odlezet..alespon 2 hodiny..potom do rozehrate panve vse vysypu a necham prosmahnout do akorat..pridam houby,na nudlicky eleninu a vse prosmahnu...az je zelenina krupava..pokud chce blemcavou zalivku,pridas kapku vody s bramborovym skrobem...vse sypu na nudle ci ryzi...sprazim arasidy a hodim maso na nudlicky s lehce kari a sojove omacky...palivejsi dam cele chilli papricky..necham osmazit a a zaleju vodou s bramborovym skrobem a sojovkou..davam na ryzi no a pak se fantazii meze nekladou...http://recepty.yin.cz/cinska-kuchyne/
@Liberte Nemyslím, že by to někdo dělal malým dětem. Našemu fimfáru by to ani nechutnalo.
@Evulik25 to elli by to chutnalo,ale me nebavi varit na 2x
my teda čínu jako takovou neděláme. Vorčestr a sójovka mi nechutnají, a když vidím to složení ani v to nemám moc důvěru. Takže u nás se naloží maso do nějakého koření nebo bylinek, pak se osmahne a přidá se co je zrovna po ruce - pórek, kapie, zelí - obyč nebo čínské, mrkev, houby, bambusové výhonky. Nakonec šťávu buď trochu zahustím moukou s vodou nebo nechám jen tak... Dělávám skoro každý týden s různými oběnami masa a zeleniny a zatím se to nikomu nepřejedlo :-)
já přidávám bambusové výhonky, naklíčené mango fazole nebo zázvor. Dá tomu super chut. Nám nejvíc chutná bud z vepřového masa nebo z hovězího, celer na tenké nudličky a právě ten zázvor. Je mírně pikantní. Jo a trošku ustřicové omáčky.
Bez arašídu.Naložené maso ,smíchané se zeleninou na nudličky.Nejradějí to mám tak-na pánvičku dám cukr,zkaramelizuji zakápnu citronem,opepřím,dám trošku zázvoru a zeleninu na nudličky-mrkev,zelí,cibuli atd to ještě podusím na tom cukru,pořád míchám a to chytne užasnou chut,pak do toho dám naložené maso,dochutím sojovkou,povařím a dochutím.Ty,brdo,dlouho jsme neměli určitě si to udělám.
@Honafa Gábi, to zní hodně zajímavě. Ze zázvoru jsem dělala jen čaj..
@sazicka A ještě ti to pomuže proti zvracení.
@Honafa No jo! A do čeho nakládáš to maso?
@sazicka Tak nějak klasika,olej,kečup,sul,pepř,sojovka,paprika.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
77 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 111 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici