banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

HOVADINA-maso v příkrmech - diskuze

20 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
http://www.rodicem.cz/clanky/prikrmy-kojencu/holky tady píšou,že není vhodné minimálně do 1 roku podávat dětem maso, vejse, mléčné výrobky.... hovadina,co?
já malé dávala maso v příkrmech (skleničkových) od 4 měsíce, klasické jídlo jí od 10 měsíce. Jogurty mi jí od 8 měsíců. Dřív se dávali dětem knedlíky, sama jsem jedla vše co mi naši dali a nemám žádnou alergii, neměla jsem žádné dětské nemoci. To je právě to, že maminky blbnou takovými články a pak chudinky nevědí co nakonec děti smí a co ne!
Ja si myslim, ze vse je o momentalnim trendu..nekdo, kdo neni zastancem masa, dejme tomu, ze je vegetarian si usmyslel, ze maso neni vhodne do 1 roku a tak postupne siri tuto informaci..jasne neco na tom bude, ale jak tady je vyse zmineno..to se pak prehoupne 1. rok a diteti mame najednout dat vsechno? Myslim si, ze kdyz ma dite tak od toho 7,8 mesice maso trebas jen 1-2x tydne nicemu to neublizi a postupne treba pridavat az na maximalne 5x tydne. Vzdyt kdo z nas ma maso 7x tydne? O vikendu tady byla tchyne a bavili jsme se o prikrmech...manzelovi davala od 6 TYDNE mrkvicku a postupne pridavala prikrmy tak jako je to bezne dneska od 4. nebo 6. mesice...ja jsem byla dost prekvapena...kdysi byly nekojene deti takhle brzo na zelenince a dneska zijou v pohode...byl to tehdejsi trend..mohly byt na sunaru, ale tehda to tak proste bylo...dneska je zas novy trend zacit s prikrmy az od 6. mesice i u nekojenych deti, ale jeste v poslednich mesicich to bylo od 4. mesice...nevim co si o tom myslet. na jednu stranu je to dobre, ale podle me, kdyz si muze mimi zvykat na lzicku a zeleninku uz ve 4. mesici neni to nicemu na skodu..jasne ale zavadet masozeleninovy prikrm takhle brzo je opravdu blbost...zrovna vcera jsem se divila kdyz jsem videla prikr s masem a bylo uvedeno uz od 4. mesice...tak to je snad opravdu prehnane...asi se tu shodneme vsechny, ze co clovek to nazor...nekdo bude preferovat maso od roku a nekdo od 7,8,9 mesice...Stejne si kazda z nas vybere vlastni cestu jak a kdy dat prckovi prvni maso a maximalne se tak poradi s ostatnimi co a jak...Je to opravdu na kazde z nas, co uzna za vhodne dat svemu diteti a kdy.
@monarita jeste jsem zapomnela na jednu vec a to, ze v dnesnim svete je opravdu velmi tezke dat diteti neco, co nebylo nejak chemicky osetreno a co je opravdu v BIO kvalite..myslim, ze ani BIO potraviny nezarucuji, ze jsou opravdu v takove kvalite...a pak si vyberme, co teda vlastne je pro nase dite to nejlepsi...
Já na maso moc nejsem a Anička ho dostala do roku jen tak aby se neřeklo,ale ty pohledy ostatních maminek...je zdravá a krásná holčička a myslím, že nestrádá tím, že jíme hlavně zeleninu .Osobně mi příjde drsné,dávat miminku kojenci 6x týdně maso ,jak se píše.
@veru-beru já maso jako malá odmítala.jen kuřecí... ale pokud děcku chutná,at si dá....6x týdně mi přijde moc. to si mylsím,že tělo nepotřebuje. já sama mám maso 1x týdně...je to pravda s těmi civilizačními chorobami. ale upřímně.já jsem člověk, který to až tak neřeší. prostě se nestarám,kde to maso vyrobili a za jakých podmínek... když mám na něco chut,tak si to dám. dneska je nezdravé totiž absolutně všechno. nejen maso,ale i mléčné výrobky,zelenina, ovoce.... vše má v sobě chemii. pokud to není BIO i když o to se nezajímám, takže netuším,zda je to opravdu tak BIO jak se říká....
Já si myslím, že to záleží hlavně na dítě, zda chce, tak dát, když ne, tak počkat a zkusit později, v každí době se doporučuje něco jiného, třeba já (jako mimi) jsem začínala s příkrmami na ovocných šťávách, teď je zelenina...
@2222Adriana já nejsem žádnej odborník, ale z tisíce článků čtu,že dávat maso a v jednom z těch 1000 najdu že maso NE! nevím,ale kdyby to bylo až taaak strašné a vážné,tak doktoři určitě řeknou,at jim to maso nedáváme, ne ???myslím že všeho moc škodí... takže všeho s mírou. zdá s emi 6x týdně maso dost.ale třikrát týdně,proč ne....masíčko jsme jedli všichni, co svět světem stojí a mylsím,že zásadní vliv na našem zdraví to nemělo.... nebo se mýlím?každý má jiný názor...
@ Jenže nutno taky brát v potaz, že naši rodiče jedli o dost kvalitnější potraviny, než jaké jsou dostupné nyní. Je potřeba si uvědomit, že znečištění životního prostředí narůstá, efekty různých konzervačních látek a "éček" teprve vyplouvají na povrch... A tohle je všechno potřeba zakalkulovat do těch úvah. Já nemám nic proti masu - ideální by ovšem bylo domácí, pokud ta možnost není - a myslím, že to je případ většiny z nás - tak bych byla opatrná. A že žijeme? Ano - ale třeba konkrétně na sobě vidím, že ne až tak kvalitně, jak bych si představovala. Mám alergii na kde co. Netvrdím, že za to může jenom nevhodné stravování v dětství, určitě má svůj podíl i genetická dispozice...atd. Věřím totiž, že to "špatné" se v nás střádá už po generace...takže to, co se u našich prarodičů neprojevovalo, u rodičů způsobovalo problémy jen zřídkakdy - je už u nás naprosto běžné - říká se tomu civilizační nemoci. Proto mnozí nabádají k návratu k "BIO" kořenům, protože je to zřejmě zdravější způsob. A osobně teda nejsem přesvědčená, že zrovna naši prarodiče coby děti jedli 6 x týdně maso.
@ Naši rodiče a prarodiče jedly vždycky vše a žijou
Názory tu jsou fifty-fifty.Já si myslím,že tu poslouží zdravý rozum,všeho s mírou.Samozřejmě,že cpát dítě vepřem,knedlem,zelem ve 4 měsicích je vražda,ale zase nedávat maso,nebo cukr do roku to je myslím přehnané.Takový kousíček vařeného kuřecího masíčka od 8,9 měsícu nemuže uškodit.Každé dítko je jíné,někdo je třeba větší jedlík a maso sní v pohodě.Aby jsme pak nedopadli jako švédi,ti si všechno maso melou.I řízek nejřív pomelou,pak zase spatlatí v palacku a obalí to.Flák masa tam člověk nepotká.Nejsou vubec schopní ho strávit.Já sama dětem nic nenutím,Honza maso skoro nejí a je v poho.
@Honafa HA - tak tenhle názor beru! Zdravý selský rozum, a jen tak mimo... za Vojty se vařilo zásadně hovězí, dávala se i cibulka a rajčata a ta běžná zelenina včetně celeru. + brambory. Dneska se celer a cibule nedávají a jak se tady výše píše, tak nejlépe ani maso ani vejce ani krupici, kterou se to dříve zahustilo....Vojta je velkej, ZDRAVEJ kluk, Filip je menší ZDRAVEJ kluk! Takže myslím, že je to opravdu o zdravém rozumu, když to Vojta nechtěl, tak to šlo do koše! A stejně tak u Filipa. Andrej ještě hovězí neměl, vařím kuřecí, dneska večeřel knedle s vajíčkem a jak mu šmakovalo! - a určitě si nedělám výčitky, že dostal něco nevhodného, sůl v tom nebyla....
@mamina19 knedle s vajíčkem?Teda Peťul, se nediv, že má pak bolení.Ale aspon zas víš po čem.Já tedy zas Máje dávám maso od sedmi měsíců a střídám to-kuřecí, krůtí, vepřo i hovězí.je po mě masová a nemyslím si, že by hovězí bylo horší než to kuře vyhnané práškama.je to fakt co člověk to názor.A vůbec mi přijde nejhorší do roka s nima zacházet jak když nemají ani žaludek a hned po roce jim dát úplně všechno, jako by ty první narozeniny byly nějakej zlom a najednou byly odolný.Lepší všechno postupně a zvykat pomalu na všechno, co se v té rodině jí.proto nerada kupuju hotové příkrmy, jen jako nouzovku, je tam podle mě i to, co by v tom určitém věku neměly-celerová štáva, rajčata, ŽAMPIONY!!!!!!!!!!Takže já u toho stojím hodinu a čtu poctivě co to obsahuje, každému vadí něco jiného.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40