banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Hermelín - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Svýho času jsem byla živá plísňových sýrů, hlavně hermelínů a spol. V těhotenství jsem to omezila, později úplně vynechala a nevrátila jsem se k nim, protože mi přestaly chutnat. Takhle, chutnají mi, ale nepreferuji je. Asi před měsícem byl u alberta k hermelínu šmoula navíc (!!), tak jsem ho koupila. Včera jsem ho v ledničce objevila, už byl pár dní prošlej. Říkala jsem si paráda, ten bude uzrálej...ale prd, vypadal jako úplně normální nezralej, nudnej sýr. Oni už teď hermelíny neuzdrávají??
já už si teda hermelín tak často nekupuji kvůli žlučníku, ale v lednici určitě neuzraje, nech ho venku na lince a druhý den uvidíš ten rozdíl
@HankaŽ jasný. ale dřív se s ním i v ledničce děly věci!jinak jsem se o tom bavila s kamarádkou, která má taky pocit, že se s těma sýrama něco změnilo, že to pozná při jejich nakládání, že se vůbec nerozloží - nebo rozhodně ne za tu dobu, kterou ona jim k tomu běžně poskytovala
@zuzka83 asi obsahují víc kozervantů a chemie, aby dýl vydrželi
no buď je dělají nějaké méně kvalitní, nebo je nenechávají uzrát pořádně ve \"výrobě\" protože takové ty obyč hermouše mi přijdou čím dál tím horší, takové tvarohovité kupuju si většinou nějaký lepší, nebo v sýrárně, občas naši nebo známí dovezou nějaké z Francie a to pak stojí za to, ty úplně tečou
@Courtney já právě v sýrárně preferuju jiný typy sýrů, ale budu muset vyzkoušet i nějakej takovejto. už se těším
Pár dní je málo a v lednici určitě nedozraje:) Kdybys ho nechala chvíli v teple, tak uvidíš ten rozdíl. Mně dovezl známej camembert přímo z Francie a to je o něčem jiným teda :)A co jsem si všimla, tak to, co se prodává u nás- není značka jako značka, některý i značkový jsou pěkně hnusný. Nejlepší mi příjde z Lídlu, balenej jen v alobalu, 45%tní.
@iridales od včerejška je na teple, uvidíme, co se stanesi pamatuju, že dřív mi uzrával i v ledničce. navíc, tento tam byl aspoń 3 týdny, možná i 6sýry z francie, to je jiná, to je jasný, ale většinou, když už jsem někde v sýrárně, kupuju si úplně jiný typy sýrů..
@zuzka83 Uvidíš, třeba to bude lepší.
ja ho nejim syrovej, jen grilovanej, a ten si delam casto.... mnaaam..ale nak nepoznam zda je obycejnej, nebo uzralej:D
To já nevím,asi né.My ho vždy sníme.Ale vím ,že jsem jednou měla President Hermelín nebo brie a ten uzrál krásně.Tak asi jak který.My máme Hermelín doma pořád.To je taková naše záchrana,když už vše dojde.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40