banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

harula - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
je to neco jako bramborak peceny jako kolac v troube na plechu...
Jejda,děkuji moc!!!úplně mám na něj chutU nás bramboráčky máme rádi a vždycky když už je dělám,tak jich usmažím více,ale stát u toho mě nebaví a je to tak na 1,5hodiny u sporáku.Děkuji
bramboráky už nedělám jinak, než na plechu v troubě
@iridales TAky dělám občas na plechu,ale normální recept jak na bramboráky jen to naleju do pekáče a upeču.Krájím na kvádry a dávam místo brambor.
@Honafa Taky dělám obyč bramborákové těsto, sem tam přidám třeba šunku nebo kousek kabanosu na drobno.
Na slovensku je Haruľa klasický bramborák
@Zavadilka presne tak,mamto odtamtud
dáš mi recept?Já umím bramborák,to je v pohodě,ale jednou jsem ho pekla v troubě a nějak se \"matlal\",co do něj dáváš navíc,než do klasického bramboráku???Já jsem tam myslím přidávala o jedno vejce víc a trošku kypřícího prášku do pečiva.Děkuji
@káččč ja delam tenhleIngredience:1 kg zemiakov, 100 g hladkej múky, 7 strúčikov cesnaku, 300 g nivy, masť na vymastenie pekáčaPříprava:Očistené surové zemiaky postrúhame na drobnom strúhadle a zmiešame s múkou a pretlačeným cesnakom (môžeme trocha osoliť, nie veľa, lebo niva je slaná). Plech (36x26 cm) dobre vymastíme nerozpustenou masťou a lyžicou kladieme z cesta kôpky a rozotrieme ich. Vrch posypeme postrúhanou nivou a pri teplote 180°C pečieme odokryté do ružova (asi 30 minút).a nebo40 dkg brambor 15 dkg hrubé mouky 10 dkg cibule 10 dkg slaniny 3 stroučky česneku 6 dkg sádla POSTUP: Slaninu zabavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem. Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo. Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme. Do zlatova upečenou harulu rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
4 hlasy

77 %
17 hlasů

5 %
1 hlas

Celkem hlasovalo 22 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40