banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Halušky - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky jak se dělají halušky????Měla jsem je v práci k obědu ,se zelím a uz.masem ,byla to fakt mnamka,prý musí být nějaký spešl hrnec nebo co????Díky za rady.
Babča je z východního Slovenska z Volice a my žijeme v Banský Bystrici.Nikdy mi nezezenaly...nevím čím to je, hned jak je postrouhám tak udělám těsto a jdou hned do hrnce. Bude to nějaká oxidace či co
@Zavadilka Pořád ti nad tím přemýšlím...napadlo mě jestli nemyslela Pirohy či Pelmeně, ty se dělají jen z mouky a vody. Jinak fakt nevím.
@Zavadilka To máš jedno, hlavně že dotyčným halušky chutnají ne? Nalákala jsi mě na ně, hned v pondělí budu zkoušet dle tvého receptu - část na hrubo a hladkou mouku
@moninif Tak dej vědět jak se povedly
Receptů na halušky je hafo. Správné jsou prý pouze z mouky a vody. Ale nikdy jsem to nezkoušela. Já dělám z brambor a hrubé mouky. Cca půl na půl, a propasíruji přes sítko na halušky. Pokud jsou moc škorobové brambory dělám to tužší, a pak dělám velké, které ukrajuji malou lžičkou. Vařím cca 5min. Jo, ale ty brambory musí být nastrouhané na takovém tom plastovém struhadle co má místo kapek kroužky. Jinak jsou ty halušky nazelenalé a vypadá to divně. Upřímně, pokud to neděláš pro armádu lidí, je to celkem rychlá záležitost. Než zavaří voda, mám většinou těsto připravené...
@moninif Originál halušky - nastouhané brambory (půl na hrubém, půl na jemném struhadle)+ hladká mouka, ....mouku sypeš do té doby než se ti udělá polotuhé těsto. Do vroucí solené vody vhazuješ lžící z mokrého prkýnka. (doporučuji nejdřív vyzkoušet konzistenci, pokud se ti rozpadají, přidej mouku) Vaříš než vyplavou na hladinu.Mezi tím si roškvaříš slaninu, na ni vhodíš halušky a na to nadrobíš bryndzu. Zakryješ pokličkou a hotoví jsou když se bryndza roztopí.Můžeš smíchat i s uzeným + zelí, oštěpkom, zakysanou slaninou, vynikající jsou i se špenátem, ale to už s haluškama nemá nic společnýho.
@Zavadilka Ty jo s hladkou moukou jsem to ještě nezkoušela.... A když je strouháš na hrubo, tak ti po uvaření nezelenají? Jinak fakt už nevím, co jsou pravé halušky. Známá pochází tuším z východního slovenska a trvdí, že halušky jsou pouze z mouky a vody....
Dělám taky z prášku.Nedělám přes to sítko-normálně dělám lžičkou a tukám o hrnec.HOnza a já je zbožnujeme.Dělám je se sýrovou omáčkou.Nebo jako přílohu místo těstovin.TŘeba ke guláši.
Katko,buď dělám z prášku jako Liberte a nebo je tady na Bolu recept na ručně dělané.Vkládala jsem.
@tygřímáma Děkuju moc.kouknu ,zítra je mám v plánu.Snad to dobře dopadne
my si delame normalni testoviny s uzenym a zelim...treba vretena...halusky namani jednomu nechutnaji..ale testoviny jo...mnam...
@Liberte jo a tchyne ma deratou varecku a sype to pres ni rovnou do stareho rendliku...nema nic spesl...dela si vzdy domaci...
Dělám normálně z prášku, umíchám, propasíruju skrz síto na halušky, uvařím, promíchám s bryndzou a smaženou slaninou a k tomu zelí ... mńam ...

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

55 %
39 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40