banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Domácí rohlíky - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak jsem poprvé vyzkoušela upéct domácí rohlíky. Nevím, co jsem udělala špatně, ale při pečení byli tvrdé jako kámen, po vytáhnutí z trouby tedy trochu změkly. A uvnitř byly takové hutné, ne tak nadýchané jako z obchodu. Nevíte, kde se stala chyba?Recept jsem si našla na netu (voda, olej, sůl, hl.mouka, droždí, cukr). Kynout se nechává přes noc v lednici. Před pečením jsem je namazala olejem. Mají se mazat i po upečení? A čím?
bezne nechavam testo v lednici...pekarna mi udela testo,i vykyne a pak je spletu ,dam na plech pod folii a rano je dam do trouby...v receptech http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/v/3421
@Liberte Hmm, tak to nevím, kde jsem udělala chybu. Vypadá to, že je to mou nešikovností. Vypadá to totiž, že je to podobný recept jako jsem dělala já.
@lucka82 ja uz je mam vykynute a smotane a pak je damdo lednice...oni dalnekynou a rano je dam do trouby a za par minut mame krupave rohliky
Měla jsi v lednici těsto nebo hotové uválené rohlíky? Já bych nechala asi těsto a pak až před pečením z něho šůlala rohlíky a ty nechala chvilku na plechu kynout a pak pekla. V případě rohlíků v lednici bych je též nechala jetě chvilku v teple, ale prostě spíš bych volila tu první variantu.Jinak rohlíky takto nedělám, dělám tyto:http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/v/2474, ale na Langoše dávám těsto do lednice po uhnětení a je tam i den a krásně nakyne, na veku jsem taky tak dávala a problém nebyl, těsto mě překynulo až přes kastrol.
@ Do lednice jsem dala těsto a rohlíky válela až ráno. A jak píšeš tak jsem to tak udělala. Ráno vytáhla těsto, nechala jsem ho chvíli oteplit, pak jsem uválela, dala na plech, nechala chvíli kynout a pak šupla do trouby a vznikl z toho takový šutr, že jsem mohla mít rohlíky skoro na sebeobranu.
@lucka82 Ty jo, tak to je divné... Mám nad čím přemýšlet.Víš co? dej odkaz na recept a já je zkusím. Ale napíšu až zítra, jak to dopadlo, jo? Mě to zajímá.
@ http://www.recepty.cz/recept/rohliky-na-rano-8691Tak tady je. Možná se ti povedou a vada je jen v mé nešikovnosti.
@ Hmm, tak tady je vidět, že jsem nešikovná já.Jj, pekla jsem je celou dobu na velký výkon. Mám doma starý sporák s plynovou troubou a ta peče fakt hodně. Leckteré buchty zespoda připálím.Já včera zase zkoušela recept od tygřímámy (viz.výše odkaz) a ty se mi už povedly. Tak budu péct ty.Díky za vyzkoušení, alespoň vím, že to nebylo receptem.
@lucka82 Takže sdělím poznatek. Šla jsem podle receptu do chvíle potírání olejem, to jsem udělala těsně před pečením, dala jsem troubu na 220° a pekla, jenže už po cca 5 minutách pečení začínaly moc vonět a tmavnout, tak jsem ztlumila na mých obvyklých 180° a pekla ještě dalších 5 minut a byly dobré. Pokud jsi dělala celou dobu při těch 220° tak je možné, že jsi je vysušila. Ona každá trouba je jiná, já mám teda tu maličkou 34 litrovou a peču v ní na horní i na dolní ohřev a vždy na 180°, na těch 220° to bylo fakt moc. A ještě tam píšou nepředehřátou, tu já předehřívám, to už mám rutinu, nastavím ji na 20 minut, položím na ni plech s připraveným vyváleným pečivem a ono to kyne.
U tebe byla asi chyba ,že ti zmrzli kvasnice.Asi se to mělo před pečením dát trošku oteplit.Přes noc bych to neriskovala.Jinak po upečení jakékoliv kynuté věci okamžitě jak jsou vařící potírám studenou vodou.Až to syčí.Pak do minutky zvláční a mají super povrch.
@Honafa Dle receptu, který jsem si právě našla, se mělo nechat přes noc kynout v lednici, abys ráno je vytáhla, uválela a upekla. A jasně, že jsem těsto nechala nejdříve chvíli oteplit, než jsem se na něj vrhla.Tu studenou vodu jsem vůbec nevěděla, děkuji za radu.
http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/v/4264Mě chutnají tyhle. S recepty moc neexperimentuju, dělám jen takové, které mám ověřené od kamarádek.
@tygřímáma Ani rohlíky právě těd peču...v troubě jsou už 13 min a nic se s nimi neděje, stále jsou světlé...recept jsem trochu pozměnila podle aktuálního stavu mouky, 300 hl. + 200 polo, jinak stejné, kynutí v pekárně....strouba nastavena na 200...a stále nic, uvidíme výsledek
@Zavadilka Jak to vypadá aktuálně?
@tygřímáma Jsou super, Stella do sebe tlačí už 3xVyndala jsem je v 19min. je to asi troubou..a houstičky se ještě pečou. Chuťově jsou perfektní, tvary podivné.... díky za receptík
@Zavadilka
@tygřímáma Tak dnes jsem ty tvoje rohlíky prubla a musím říct, že jsou opravdu výborné a hlavně MĚKKÉ.Možná příště tam zkusím dát trošku více cukru, ale jinak jsou moc dobré.Díky za recept. Mám vyzkoušeno, napíšu si ho do svého \"deníčku\" a jiné rohlíky už nedělám.
@tygřímáma Děkuji, už mám opsané. Určitě je vyzkouším.Já je zkoušela poprvé a hledala jsem recept, který by se mi líbil. A tady u toho se mi líbilo, že se nechává kynout přes noc v lednici. Ráno pak vytáhnu, uválím a hodím do trouby a jsou hned k snídani. Nemusím čekat, až se těsto zadělá a nakyne.Tak já si někdy přivstanu a udělám těsto raději hned po ránu.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40