banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

cukrář analfabet potřebuje pomoc! - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, dělám svůj první dort v životě (když nepočítám ten paskvil nedávno, kterej byl tvrdej jak šutr, krému v něm byla asi milimetrová vrstvička a ani kakao se mi na něj nepodařilo nasypat, aniž bych to nepos...), jako nijak zvlášť mi na tom nezáleží, jenom jsem teď zjistila, že nevím, jak na to nakydat želatinu. Věc se má takhle - udělala jsem piškotový korpus (a ano vím, že krájet se má druhý nebo třetí den, na to jsem se vyprdla), na to tvarohový krém (smetana, tvaroh, máslo, ztužovač, van. cukr). Krém jsem dala dovnitř a i jsem tím omatlala celej dort. Ovšem už mi nedošlo, že tím pádem jsem si pod sebou asi podřezala větev, protože tam teďka nemám jak dát želatinu - mám nahoře na krému ještě broskve a chci je zalít. Tím, že jsem si ten krém naplpala i po okrajích, tak na dort nemůžu nasadit formu (beze dna, mám tu rozkládací) a nalít želatinu nahoru. Achjo, asi to budu muset jenom tak popatlat... Chápete mě?No, tento dort holt nedopadne podle představ, ale jak se to teda dělá, když chcete ovocnej dort se želatinou? Máte jen piškot pomazaný nahoře trochou krému, ovoce a pak dáte kolem korpusu něco, čím zadržíte želatinu, aby se nevylila okolo a zůstala hezky rovně..? A pak tu zábranu sundáte a dozdobujete? Mažete něčím pak i kolem dokola? Jsem blbá a vůbec na to nemám talent, tak to potřebuju polopaticky :) Díky
co udělat zábranu z pečícího papíru a dát to do toho dortového kruhu, pak na to opatrně lít želatinu, až to ztuhne, oddělat to z formy, odstranit papír a případně ty boky ještě nějak doupravit, posypat třeba plátky mandlí apod.....
@corelia dneska už tu zábranu řešit nebudu, nechám to napříště a zkusím to z toho papíru, jak píšete :) Jinak kolem dokola jsem dala jenom cukrová srdíčka, nic jiného doma nemám (příště se lépe nachystám)
@Gastrica určitě bude moc dobrý, a to ostatní vychytáš
oblep to cukrářskými piškoty ....
Já to nahoře nemazala myslím, měla jsem korpus (nevím o tom, že by se měl krájet druhej den), na tom vrstvu ztuhlého krému a na to jsem rovnou lila želatinu. Všeho bylo víc, než mělo být, tak jsem tam ještě dala zábranu z pečícího papíru a ten želatinu udržel. Pak jsem to sundala, až to bylo ztuhlé a pomazala kolem dokola.
Jde to, udělej si ze čtvrtky pruh a sešívačkou si ho scvakni kolem dortu. Ovoce si dej blíž k okraji aby ti želatina nevytejkala spodkem...další rada zní, želatinu nejdřív nanášet lžící po ovoci a až ztuhne přidávat další. Nepospíchej.
@Zavadilka no, ona se mi ta želatina nějak divně zdrcla nebo co, takže jsem to tam jenom tak nalila, rozpatlala nožem a dala do ledničky. nechápu. Budu to brát jako zkušenost a doufat, že se to už nikdy nestane :) Jinak díky za tip, určitě příští týden, až budu péct znova, to využiju :)
já jsem to dělala bez jakékoliv formy nebo zábrany. měla jsem nahoře ovoce a to jsem zalila želatinou. snažila jsem se to tam lít opatrně, aby mi to moc nepřetékalo. ale ona mi ta želatina hodně rychle tuhla, takže ani moc šancí stéct neměla nebyl sice dokonalý jako z cukrárny, ale byl dobrý a chutnal

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40