banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Co navařit na dovolenou? - diskuze

14 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky chystáme se na dovolenou a já bych si chtěla něco navařit s sebou.Chci si to zamrazit a tam jen ohřát. Co byste udělaly? Pojedeme na 7 dní.Mám: knedlíčkovou polévku, bramboračkuUdělám: kuřecí vývar, hovězí vývar, rajskou, guláš a zvěřinu. Napadá vás ještě něco? díky moc.
Ještě nějaké pečené masíčko,třeba buček.Nebo pizzu.
@Honafa Pečené maso mě taky napadlo. To taky udělám. Hele a dá se to zamrazit? Jedeme do Itálie, tak pizzu dělat nebudu, to by bylo jako nošení dříví do lesa.
@sazicka Co třeba pro vás dva dospělý vzít nějakou konzervu. Když jsme byli v cizině tak jsme na tom taky vyžili.
@zanlena Pro nás bych jí i vzala, ale Vítkovi se mi to nechce dávat..
@sazicka Pečené masa zamražuji normálně, ale nějak si nejsem jistá těmi omáčkami, dle mého je to vždycky pak vodnaté. Já spíš v mražáku mám jen základ, pak to vytáhnu a zahustím.
@moninif Mě ty omáčky tedy příjdou v pohodě.
@moninif V tom případě ho upeču, díky moc.
Můžeš třeba svíčkovou omáčku, koprovou nebo si udělat nějakou omáčku na těstoviny. Těstoviny se dají také zamrazit. Takže klidně můžeš i šunkofleky a nebo i francouzské brambory. Taky jsem si vzpoměla, že jsme jednou sebou táhli upečené a zavařené maso ve sklinkách. Napadá mě udělat den předem řízky nebo sekanou a druhý den si to můžete ohřát.
@zanlena Řízky udělám, ale sekaná je dobrá, to by šlo a nezkazí se to cestou?A jakou myslíš třeba omajdu na těstoviny?
@sazicka My ze sekanou jeli jednou 20 h na dovolenou a vydržela nám na 2 dny. Nezkazila se. Už si tedy nepamatuji v čem jsme to měli, ale tuším, že v alobalu a chladící tašce.Omáčku na těstoviny dělám třeba tak, že na pánvi osmažím osolené maso nakrájené na kostky, pak přidám cibuli, rajčata, papriku nebo mražené zeleninové lečo, popřípadě můžeš jinou zeleninu, dám česnek a majoránku a podusím až je maso měkké. Na konec dám rajský protlak nebo popřípadě i kečupa podle potřeby dosolím. Mím chlapům to moc chutná a někdy místo masa to udělám třeba ze salámem nebo s vepřovým masem ve vlastní šťavě v konzervě.
To uz bude pekna zasoba. Vejde se Ti to tam do mrazaku?
@stankag Snad jo, a co se nevejde, to začneme konzumovat.
@sazicka Tak ať Ti to dobře dopadne. Hlavně, ať to převezete v rozumném stavu a neuženete si nějaké zažívací problémy. Chápu, že si chceš ušetřit práci s vařením, s dvěma malými dětmi dvakrát denně do restaurace by se mi taky nechtělo. Zvlášť v poledne v největším horku. Myslím ale, že právě v tom horku ani na teplé polévky a hutná jídla ani nebudete mít chuť. Také jsme takhle jezdili a přes poledne jsme jedli jen něco lehčího, saláty, ovoce a zeleninu, maximálně těstoviny a větší jídlo jsme si dávali až večer. Stejně pak neodoláš palačince na pláži nebo pizze vonící přes celou ulici. Tak ať to domácí pak nejíte z nutnosti. Hlavně si to pěkně užijte.
@stankag Nebudu toho dělat mraky. Mám v plánu tam udělat těstoviny a těstovinový salát. Mám polévky a 2 omajdy. To stačí. My byli takhle v Chorvatsku, když byl Vítek mrňous a v pohodě jsme to převezli. Vůbec to nepovolilo, tak snad to dopadne tak i teď.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
4 hlasy

81 %
17 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 21 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40