banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Chutě - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Zdá se to jenom mi nebo všem?Ja mám poslední dobou pocit jak by všechny salámy i šunky byli strašně slané.Ani se to nedá jíst.Nebo i tvrdé sýry.Nebo některé pečivo.Jako by bylo všecko přesolené.
tak u sýrů jsem si toho ještě nevšimla.uzeniny kupuji jen svátečně, protože mi chutnají strašně uměle a slaně.už jsem ale přestala u nás u alberta kupovat jakýkoli \"celozrný\"pečivo, právě proto, že je odporně slaný..a tam ten důvod v trvanlivosti nebude..tak proč?
Mě to přijde už dávno. Mě hlavně fascinuje, koupím polotrdý sýr od jednoho soukromníka, přečtu složení, zjistím, že je úplně stejné jak na tvrdém sýru kupovaném v obchodě, ale chuť je úplně jiná, a hlavně ten polotvrdý sýr je tvrdší než slavný tvrdý sýr v obchodě. Tak kde výrobci udělali chybu? :-) V tom, že ten průmyslový sýr přesolili, aby ho mohli ošidit. A tak je to se vším...
Asi máš pravdu,ale když mě takhle slané právě chutnají(jsem solící maniak).Ale salámy jím hodně málo,jen tu šunku si dávám v poslední době častěji.
Jo, hlavně ty šunky kolikrát, to je síla, asi si koupím ten šunkovar a budu si ji dělat doma....A sýry škoda mluvit kolikrát.Jinak ve všem je teda i hodně vody, i maso je kolikrát napíchané, jednou nám do práce přišla várka úplně šíleného masa, samá voda :-(Holt, všichni jsou všude ušetřit, tak se to šidí.
Tak salámy už delší dobu nejím, jak říkáš, prostě mi připadaj slané. Tudle přítel dělal pizzu a dal do ní i salámy. Nic sem mu teda neříkala, ale urychleně jsem si donesla domácí kečup a nalila si ho na to, protože ten je nasládlej a tak přebil tu slanou chuť (to je dobrý, náš domácí kečup, do kterého se dává především červená řepa, jablíčka, trocha rajského protlaku a koření - ale je to zdravá mňamka a to je pro mě nejdůležitější!!!)
Co slané, to je aspoň imitace chuti, ale ono to ani NEVONÍ. To už je něco.
ja uz tady 2 roky nekoupila salam..prave proto,ze byl divnej..a to pred timtak 1x za 3 mesice nakrajenej nejakej drazsi....a syry o tomani nemluvim...v beznych obchodech jeste tak ementaler v lidlu..nemecky...jinak vse kupuji bud v nemecku a ovci na slovensku,klobasky a salami take obcas v nemecku a nebo od znamych domaci kde davaji vazne maso,prsut mamz dalamacie domaci,atd..
aby to co nejdéle vydrželo....Já začínám zas uvažovat, že začnu šunku vařit doma.
@Zavadilka Ja ji raději ani nejím.Jí ji u nás jenom Gabka.A ta kouří a pije,tak tam už její zdraví nezachráním.Fakt si raději dám občas pečené masíčko než kupovanou šunku.
@Honafa Já ji právě taky skoro nekupuji, málo která je dobrá. Občas neco vyberu v Lidlu a nebo přiveze Petr z Itálie, jenže to je pak úplne o něčem jiném
Gábi, nedávno o tom mluvili v Sama doma, že je ve všem příšerné moc soli.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

20 %
4 hlasy

80 %
16 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 20 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40