banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

A rada na závěr.... - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Včera jsem vařila bramborový gulášek,česnečku a kulajdu s liškama.Do všech tří mňamek jsem dávala vařit brambory na kostičky zároveň. A v kulajdě né a né se uvařit.V guláši a česnečce už byly dávno uvařeny Tak jsem nandala na stůl česnečku a kulajdu jsme nechala vařit osudu. A náš tatínek u jídla prohlásil ( a to mě viděl jak brblu,že ty brambory jsou nějaký divný!) že když vařím nějaké jídlo, kam se dává ocet,tak ocet až nakonec.Ten právě způsobil,to,že se brambory v kulajdě né a né uvařit. Mohl se zmínit trochu dřív,že Já to třeba vůbec netušila a došlo mi to právě tím,že jsem vařila 3 stejné věci.Když jsem vařila jen kulajdu samotnou,netrklo mě,že to trvá dlouho.A proto OCET AŽ NAKONEC! (zelí,kulajda,atd...)Možná to spousta z vás ví,ale já nevěděla a věřím,že nejsem jediná a info se bude někomu hodit....
Ani mouka se v kyselém neuvaří.Třeba jíška,proto se dělá zvlášt.
ahaaa,tak proto v zelnačce trvají brambory uvařit dýl.....no jo,takže budu raději vařit zvlášt....díky za radu,nevěděla jsem...
Budu za rejpala. To je přece jasný že ocet tomu brání uvařitTeď vážně, prázdniny strávené u babičky mě přeci jenom něco naučili a vím že vše kyselé patří až na konec.
@Ady.S No vidíš to a já to fakt nevěděla ani trošilinku.....Já jsem kuchař pokus omyl.Neměla jsem nikoho od koho bych se vše naučila.Vyrůstala jsem jen s tátou.
@beruska Neboj oni ty galeje u babičky taky nebyli žádný med, ale alespoň umím uvařit jednoduchá jídla.
tak to jsem netušila , díky
Vařím brambory zvlášť i do zelňajdynaučia mě to babička
Ha,zase jsem o něco chytřejší.Ocet dávám všude až na závěr,ale proto,že jsem tak celý život zvyklá a nikdy jsem nepřemýšlela o tom,že to má své opodstatnění.
@tygřímáma Blani,Ty máš na to doma odborníka.
@tygřímáma odborník,kterej je pořád v práci
@tygřímáma Ono asi u té kulajdy je lepší vařit ty brambory zvlášť,protože mám lišky naloženy ve sladkokyselém nálevu. A ony to samotné okyselí a octu tam moc nedávám.A používám zakysanou smetanu.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

10 %
1 hlas

90 %
9 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 10 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40