Inzerce
Inzerce
Inzerce

Přikládáme komentář nutriční terapeutky Mgr. Jany Eliášové k poznámce níže - diskuze

  • Přikládáme komentář nutriční terapeutky Mgr. Jany Eliášové k poznámce níže
    Tekuté mléčné výrobky obsahují laktózu - mléčný cukr. Jedná se o disacharid. Ovlivňuje vzestup glykémie rychleji než ne-tekuté mléčné výrobky - sýr, tvaroh (obsah laktózy je nižší). Jejich množství v dietě limitujeme.

    Výživu musíme, ale hodnotit komplexně - a to zvláště u DM. Strava glykémii neovlivňuje POUZE aktuálně, tedy konkrétní potravinou, ale celkovým složením jednotlivých potravin, jednotlivých chodů - kombinací potravin a v neposlední řadě i celkovým stravovacím režimem.

    Zjednodušeně lze říci, že výši ranní glykémie nám ovlivní kontraregulační mechanismy organismu, které reagují na
    situaci související nejenom se snídaní, ale i druhou večeří a večeří. Jak je podrobně zmíněno v textu, pokud bude dieta dodržována komplexně s důrazem na
    pravidelný příjem stravy, doporučené množství a správnou kombinaci
    jednotlivých zdrojů sacharidů, bílkovin a tuků, měla by být glykémie
    udržována v optimálních hladinách.

    Závěrem - dieta musí být v souladu s
    léčbou, proto VŽDY respektujte doporučení svého diabetologa a nutričního
    terapeuta.
    Baby on line   | 24.06.2014 10:14:38
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Dieta při cukrovce, jídelníček (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce
×