Inzerce
Inzerce
Inzerce

atopický ekzém v těhotenství - diskuze

  • atopický ekzém v těhotenství
    Dobrý den, jsem ve 14.týdnu těhotenství a na obličeji se mi objevilo něco hodně připomínající atopický ekzem. Nejdřív na obou víčkách, nyní i v obou kotcích oka a pod očima. Také okolo rtů mám kůži suchou a zarudlou. Na obou vnějších koutcích oka se mi ekzem rozšiřuje a na levé straně se dostává i na tvář. Je to hodně nepříjemné, svědí to a jelikož jsem těhotná nechci aplikovat žádné mastičky s kortikoidy. V levé loketní jamce mám také atopický ekzém, který se mi v tomto místě objevil již před rokem, ale ve velmi slabé míře. Nyní se ekzém i v lokti zhoršuje, svědí a i přes to, že se snažím neškrábat během noci nebo ve dne - vlivem oblečení se mi na ekzému vytvoří malé puchýřky, kůže se odlupuje. Zkouším nasvěcovat lampou Bioptron, obličej promazavam kokosovým oleje nebo bombuckým máslem. Obličej i loketní jamku umývám jaryšovou vodou a pleť odličuji micerální vodou od Biodermy. Líčení používám jen ve velmi nutném případě, mám kvalitní make-up, je hydratiční a na citlivou pleť. Prosim o radu co vyzkoušet a co třeba dělám špatně. Vím ze je spoustu potravin, které mohou atopický ekzem podporovat, ale trápí mne ze tyto potraviny jsou zrovna velmi důležité pro jídelníček nastávající matky. Včera jsem navštívila kožního lékaře a na ekzém v loketní jamce mi předepsal mast Elocom, která bohužel kortikoidy obsahuje. Dále mas na promazávání Ambiderman čistý.
    Děkuji za radu. Hrouzkova Petra
    mostty   | 05.01.2016 09:12:17
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Kortikoidy, antibiotika v těhotenství, vliv na plod, zvýšená teplota v těhotenství, astma v těhotenství (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×