banner

Základy racionálního stravování / Praha 5 - 02.10.2014

Racionální stravování je založeno na optimálním poměru příjmu základních živin, minerálních látek a vitamínů. Základem moderní racionální stravy je tzv. smíšená strava, která se nepřiklání k žádnému alternativnímu výživovému směru (např. vegetariánství, veganství, makrobiotická strava, atd.). Drží se zásad pestrosti a střídmosti. Strava má být plnohodnotná, spíše v menších porcíh, ale častěji. Nevyrovnanost v jednotlivých složkách potravy může být příčinou různých zdravotních problémů.

Na naší diskuzní přednášce se dotkneme těchto témat:

  • Proč střídmost, barevnost pestrost, pohoda a pravidelnost
  • Jak vypadá racionání stravování – složení stravy – co a kdy jíst
  • Pitný režim – co, kdy, kolik
  • Acidobazická rovnováha organismu – proč sledovat, jak poznat a řešit
  • překyselení organismu
  • Energie potravin – jak vařit a co konzumovat v souladu s ročními obdobími
  • Doplňky stravy – které jsou vhodné, co je to biologická využitelnost

Těšíme se na diskuzi s vámi, vaše zkušenosti a dotazy.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Zdravé těhotenství

těhotenství
Unikátní publikace pro těhotné i šestinedělky věnující se současně zdravé výživě, zdravému vaření krok za krokem a zdravému cvičení před, v průběhu těhotenství i po porodu. O tom nejdůležitějším, co rozhoduje o zdraví Vašeho miminka! Zkuste to!
cena pouze u nás: 199 Kč
Zdravé těhotenství