Celkem výsledků pro výraz "priprava na porod": 100
Dobrý den, mám syna (5 měsíců). Měla jsem náročný porod ( přenášela jsem a proto vyvolavany porod, v konečně fázi bradykardie plodu proto porod VEX, exprese.. ) syn se hodně propinal a proto jsme začali cvičit Vojtovku( opistotonus) poslední dobou ale syn hodně kříží a při tom propina nohy. Přijde mi, ze mu to bráni v otáčení, děla to i během cvičení. Vlastně kdykoli se mu něco nelíbí, nebo se jen nudí, krizi nozicky v kotnikach a propina je ???????????. Nevíte čím by to mohlo být? Případně jak tento zlozvyk vyrusit? Dekuji
Dobrý den, upraví se cvičením dle Vojty, jak půjdete na kontrolu, upozorněte na tento problém.

Pro akci je nutné přihlášení
Při předpokládaném termínu porodu 24.12. nastupuje žena na mateřskou dovolenou 6-8 týdnů před porodem tj. cca 24.10. při její hrubé měsíční mzdě 30 000,-Kč bude pobírat mateřskou v celkové výši za 196 dní 103 880,-. V případě ,že se jedná o studentku dálkového studia, které v červnu ukončí titulem Bc. a je od 1.6. zaměstnaná bude mít na tuto mateřskou nárok? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, pokud ukončí studium úspěšně, je bráno jako "soustavná příprava na zaměstnání" a počítá se do doby placení nemocenského pojištění. Nárok na PPM tedy mít bude.
Pro akci je nutné přihlášení
Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Dcera 5 let měla opakovaně řídkou stolici až průjem. Nasazena dieta, upravilo se to, ale po zavedení normální stravy se tento problém vrátil. Navštívíli jsme lékářku, doporučena dieta bez tuku, během dvou dnů dostala střevní chřipku (bolesti břicha, průjem, zvracení). Další tři dny trpěla na bolesti břicha (uděláno sono, CRP, výtěr - vše bez nálezu). Doporučeno pokračovat v dietě. Dietu už má asi 14dní a já se ptám:"jakým způsobem zavádět normální stravu" (doteď suchá rýže, těstoviny, vařené maso). S čím začít, abych ji nezpůsobila střevní potíže. Moc děkuji za odpověď.
Postupně v menších dávkách zařazujeme k sacharidové stravě (rýže, těstoviny...), tvaroh, vařené kuřecí maso bez kůže, jogurty a přírodní zakysané mléčné výrobky s obsahem probiotických kultur bez příchutě a masa krůtí, hovězí zadní, vepřová, kuřecí, telecí. V akutnějším stavu také doporučujeme podávat pokrmy v kašovité formě (míšeniny, hašé, pudinky) - ne tekuté. Z ovoce je vhodné - banán, strouhané jablko, citrusové přírodní šťávy, tepelně zpracované meruňky, švestky - kompoty, pyré. Ze zeleniny je vhodná listová (saláty, špenát), kořenová (mrkev, celer, petržel, pastiňák, černý kořen) - raději tepelně upravenou, příp. nastrouhat. Mléko přidáváme postupně až po několika dnech, na zlepšení či ředění pokrmů. Lépe bývá snášeno mléko zakysané nebo sušené. Velmi důležitá je příprava jídla, doporučujeme šetřící technologickou úpravu, kdy pokrmy připravujeme na sucho např. v teflonovém nebo speciálním nádobí nebo na páře a postupně přidáváme malé množství tuku (5 g - kávová lžička) až do hotových pokrmů. Nepodáváme sladké pokrmy, moučníky, nadýmavou zeleninu (např. kapustu, zelí, papriku, cibuli, česnek), luštěniny, sycené nápoje. Delší dobu nezařazujeme cukr, pokud je to nutné sladíme glukopurem. Sledujeme také obsah cukru v potravinách a nápojích.

Pro akci je nutné přihlášení