banner

Celkem výsledků pro tag/y "vaření": 100

nastává změna vaření

neb Fanoušek ode dneška chodí také do školky a tak budu vařit jen pro sebe - dnes pikantní fazole s domácím semínkovým chlebem k večeři zeleninový talíř, smažená vajíčka a pečivo

Náročnost vaření

Co si myslíte ,že je nejnáročnější na uvaření?Ve smyslu času a práce.Pro mě to byli včera koláče.Těsto dělala pekárna,ale i tak nachystat ty náplně.Pak udělat kuličky,ty kuličky rozmačkat,naplnit,potřít,udělat důlek,dát povidla,dát posypku,upéct,potřít máslem s rumem ,mezitím druhý plech.Ty,jo to bych rozhodně v prostřenu dělat nechtěla.Byli to tak 2h čisté práce.Moje mamka dělá každý den polívku a každý den do ní čistí a krájí zeleninu.Tak to by mě taky moc nebavilo.Taky třeba řízky a bramborový salát-to je taky celkem náročný oběd na čas a práci.

Domácí pekárna

Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.

úspěšná premiéra

aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybí

Červená řepa

Už byla zmiňovaná.Ale ráda bych se podělila o pár tipu jak si jí dělám já.Řepa je dobrá s křenem,ale ještě lepší je s česnekem.Je dobrá s kozím sýrem,ale stejně dobrá je i s tvarohem,nebo tvarohovým sýrem ,třeba lučinou.Je dobrá na tenké plátky,ale taky je dobrá nastrouhaná půl na půl s mrkvi a dochucená.Klidně se dá dát řepa do zeleninové polévky,nejen do boršče.

Těším se na vaření

Dnes budu dělat koblížky.A na oběd-jsem vymyslela,že udělám něco jako francouzské brambory,ale místo uzeného dám lososa.K tomu plno teplé zeleniny a zeleninových salátu.