Inzerce
Inzerce
Inzerce

Jaký je rozdíl mezi instantním a čerstvým droždím?

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Tohle je přímo ze stránek NOLI:Instantní droždí se od čerstvého lisovaného liší ve způsobu použití. Z instantního droždí se nedá připravit kvásek, smíchá se pouze s ostatními ingrediencemi. Podstatný rozdíl je také v rychlosti kynutí. Instantní droždí kyne obecně déle než droždí čerstvé.
Instantní droždí Saf-instant 10g má delší trvanlivost (18 měsíců), dá se tedy velmi dobře skladovat, má snadné, praktické použití a výsledek je téměř vždy zaručen. Dávkuje se v množství cca 1 – 2 % na množství mouky. Čerstvé lisované droždí v kostkách - NOLI 42g a FALA 42g - je klasická forma droždí. Těsto se připravuje buď pomocí kvásku nebo zamícháním droždí přímo do těsta. Dávkování se pohybuje od 4 do 5 % na množství mouky. Všechny uvedené značky droždí jsou vhodné pro ruční výrobu kynutých těst i pro přípravu těst a pečení v domácích pekárnách.
autor: tygřímáma    Poslední změna: 14.02.2009 14:36:48
Předchozí článek Karbanátky bez vajíčka Další článek Rajčata
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×