Inzerce
Inzerce
Inzerce

Perníčky-vychytávky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Holky,perníkářky,včera jsem objevila v novinách několik vychytávek na pečení perníčků,tak se s vámi podělím.
1)Těsto musí být rozváleno stejnoměrně,jinak se špatně peče a vznikají boule.
2)Vysoký lesk získáte tak,že ještě po upečení na plechu potřete perníčky pečlivě rozšlehaným vejcem.
3)Perníčky by se z plechu měli sundat ještě teplé,vychladlé přilnou k plechu a snadno se poškodí.
4)Teplé perníčky je třeba pokládat na rovnou plochu,aby se nezkroutily.
autor: tygřímáma    Poslední změna: 09.11.2008 10:44:28
Předchozí článek Sekaná Další článek Aby strouhanka dobře držela
Diskuze
  •     a já už bych klidně ochutnala..    My jsme je kdysi doma párkrát dělali, ale nikdy nezměkly    
    zkpost   | 10.11.2008 20:56:23
    Reagovat | URL příspěvku
  • tak tohle všechno dělám   jen by mně ještě zajímalo jak docílit toho aby byly měkké 
    Small   | 09.11.2008 12:20:09 | Reakcí: 9, poslední: 10.11.2008 20:56:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Napadá mě jen nechat odležet a hned nešežrat.Hihihihihi.Sama nevím,nepeču. 
      tygřímáma   | 09.11.2008 12:30:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      když je uděláš vyšší,tak jsou měkkší.
      To jsem vypozorovala aspoň u sebe.Měla jsem spousty receptů a nic...
      beruska   | 09.11.2008 13:30:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Blani je několik receptů a některé jsou právě na ty měkké a některé na spíše dekorativní.Jinak potřebují alespoň 14 dní na změknutí.
      veru-beru   | 09.11.2008 15:39:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Dávala jsem do receptů receptík na měkké perníčky. Měla jsem je také vždy tvrdé, ale tento recept mi dala kolegyně v práci a fakt funguje. Hned druhý den byly krásně měkkoučké.
      misanka   | 09.11.2008 19:06:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Tvrdé perníčky změknou, když je zavřeš do sklenice, třeba té velké okurkové, a dáš k nim 1-2 jablka (v celku). Perníčky do sebe natáhnou vlhkost, což je pak vidět i na jablíčkách, jak se scvrkávají. Nezměkknou za 3 dny, chce to trošku čas, ale určitě to pomůže. Navíc získají zase jinou vůni a malinko chuť...    
      hanyx   | 10.11.2008 07:37:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      mně pomáhá, když je peču hodně dopředu...tak měsíc a nechám je opravdu odležet až do vánoc v chladu a temnu, aby jako zvlhly, pak až dzobím a na vánoce jsou nejlepší.
      andreasek   | 10.11.2008 14:10:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Dělat je hodně předem. Vždycky jsem ty tvrdé recepty pekla už počátkem listopadu, na vánoce pak jsou krásně měkké, když je necháš v papírové krabici někde v chladu.
      Jsou ale i recepty na hned měkké perníčky.
      Sunny   | 10.11.2008 19:29:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
          Přesně Blani, mám vždycky tvrdly a tvrdly...   
      zkpost   | 10.11.2008 20:56:58
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×