Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Nepečené cukroví se sušeným mlékem 6.-11.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
6. MARCIPÁNOVÉ MUŠLIČKY:
300 g sušeného mléka, 300 g moučkového cukru, 200 g másla, 2 bílky, 2 lžíce mléka, 80 g kokosové moučky, 1-2 lžíce citronové šťávy. Zpracujeme těsto, vtlačíme do formiček mušliček vysypaných cukrem. Vyklopíme a necháme do druhého dne zaschnout. Spojujeme máslovým krémem vždy dvě k sobě a necháme trochu pootevěené. Do krému vložíme marcipánovou růžičku nebo 2 cukrářské perličky.

7. BÍLÁ KOKOSOVÁ ČOKOLÁDA:
130 g sušeného mléka, 130 g moučkového cukru, 250 g ztuženého tuku, 130 g jemně pomleté kokosové moučky. Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme ostatní suroviny. Dáme do vodou opláchnutých formiček a necháme ztuhnout.

8. DVOUBAREVNÁ ČOKOLÁDA:
Kakaová čokoláda: 120 g sušeného mléka, 250 g moučkového cukru, 300 g ztuženého tuku (Lukana, Omega apod.), 70 g kakaa, 1 lžička Solamylu, 1 vanilkový cukr. Kokosová čokoláda: 120 g sušeného mléka, 250 g moučkového cukru, 300 g ztuženého tuku, 70 g kokosové moučky, 2 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, vmícháme ostatní suroviny (pro každou čokoládu zvlášť a vymícháme do hladka. Do vodou opláchnutých formiček naléváme do poloviny bílou čokoládu a doplníme tmavou čokoládou (nebo opačně).

9. MLÉČNÝ MARCIPÁN:
150 g sušeného mléka, 200 g moučkového cukru, 40 g másla, 3 lžíce vlažné vody. V misce zpracujeme, plníme do malých formiček vysypaných cukrem a ihned vyklepneme. Necháme sušit. Z této hmoty, kterou můžeme obarvit potravinářskými barvami, děláme různé ozdoby (např. růžičky) nebo rozválíme a malinkými formičkami vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na cukroví potřené polevou.

10. DĚTSKÉ RAFAELLO:
Rozpustíme 250 g 100% tuku a necháme vychladit. Vmícháme 1 Salko, 120 g sušeného mléka, 50-100 g ml. cukru a 2 lžíce rumu nebo citr. šťávy. Z těsta tvarujeme kuličky, doprostřed dáme oloupanou mandli. Obalujeme v kokosu. Rada: než budete tvarovat kuličky, tak těsto nechte pořádně ztuhnout v lednici. Nebude se vám lepit na prsty.

11. BAREVNÉ BONBONY:
Ve vodní lázni rozpustíme 100 g 100% tuku, 100 g ml. cukru a 2 lžíce sušeného mléka. Do vytvarovaných výlisků od bonboniéry dáme na dno lentilku, strouh.čokoládu, barevné sypání a zalijeme vlažnou hmotou. Necháme ztuhnout a vyklopíme. Dáme do papírových košíčků.
autor: bramborka    Poslední změna: 07.11.2007 10:30:48
Předchozí článek Nepečené cukroví s mandlemi 1.-9. Další článek Nepečené cukroví se sušeným mlékem 1.-5.
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×