banner

Postup

krkovice bez kosti


špagety


cibule


žampiony nebo jiné houby (i sušené)


česnek


sůl,majoránka


smetana


mouka


koření na krkovičku


kmín


niva


 


Masová směs:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sušené houby necháme nasáknout trochou vody. Maso nakrájíme na větší kousky.
V hrnci na oleji orestujeme houby, přidáme cibuli, orestujeme.
V míse smícháme hladkou mouku, koření na krkovičku, kmín. Obalíme kousky masa a přidáme k cibuli s houbami do hrnce. Necháme zatáhnout, osmahneme a zalejeme vodou nebo vývarem. (Pokud máme vodu, bujon přidáme, když začne všechno vařit.) Dusíme, dokud maso nezměkne.
Jakmile je měkké, přidáme smetanu a dochutíme solí, utřeným česnekem a majoránkou - dle chuti.
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje.
Nivu nastrouháme na malé slzičky.
Servírujeme jako špagetové hnízdo, uprostřed masová směs a kolem obsypaná niva.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Mrkvove muslicky

Následující recept:

matjesy z cukety

Špagetový talíř - diskuze

Je to paráda, ale já to musím udělat bez té nivy. Tu mi doma nejedí.
Díky,slintám si do klávesnice
Ale prubnu to.
Díky za tip.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
3 hlasy

82 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 17 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40