Recept: Dršťková polévka
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Potřebujeme: 400 g drštěk, sůl, 1 1/4 l vody, 40 g slaniny, cibuli, 50 g vařeného uzeného masa, česnek, petrželku, feferonku nebo mletou pálivou papriku, 3 lžíce protlaku, pepř, strouhaný sýr.
Dršťky uvaříme doměkka, vyjmeme z vývaru a nakrájíme na čtverečky. V hrnci rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso. Vše osmahneme, vmícháme drobně nakrájený česnek, pepř, nasekanou petrželovou nať a feferonku, dršťky a protlak. Vše opět osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a krátce podusíme. Před podáváním sypeme porce polévky sýrem.
Předchozí recept:
Papriky plněné nivou
Následující recept:
Krémová celerová polévka
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
21 %
4 hlasy
79 %
15 hlasů
0 %
0 hlasů
Celkem hlasovalo 19 unikátních návštěvníků