Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Svíčková podle tygřímámy

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Používám falešnou svíčkovou, vyzkoušela jsem ji i z vepřového masa, ale není to ono.

Maso prošpikuji špekem, který si dám nejdřív na půl hodiny do mražáku - lépe se s ním pracuje. Poté si maso dám do kastrolu a zaleju 1 velkou sklenicí Halali, přidám bobkový list, nové koření, celý pepř, citronovou kůru, máslo nakrájené na plátky (cca 125 g), zaleju 1/2 l vody, přikryji a nechám aspoň 24 hodin odležet.

 

Poté dusím na plotně doměkka za stálého podlévání. Když je maso měkké, vyjmu ho z kastrolu a ponorným mixérem vše vymixuji do hladka (i s kořením). Přidám 2 šlehačky (může být klidně i 1 zakysanka nebo nakyslá šlehačka) a 15 minut pomalu provařím.

 

Ochutím cukrem, solí, citronovou šťávou.

autor: Baby on line    Poslední změna: 13.08.2013 12:53:41
Předchozí článek Trošku jiná rajská-moje nejoblíbenější
a jednoduchá
Další článek Rajská omáčka podle tygřímámy
Diskuze
  • Taky jsem teď dělala nedávno tu zeleninovou omáčku,sice né tak důkladně,aby bylo maso odložené(dělala jsem vepřové nudličky)ale kluci se mohli utlouct.taky používám to halali.
    Zuzbr   | 01.09.2013 15:26:48
    Reagovat | URL příspěvku
  • Svíčkovou miluji nejvíce na světě       A to halali je nejspíš zelenina? TO jsem snad neslyšela  
    škubanek   | 31.08.2013 20:55:32 | Reakcí: 9, poslední: 01.09.2013 08:06:48
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      halali je sterilovaná zelenina, jak třeba Moravanka nebo Kunovjanka
      hopik   | 31.08.2013 22:35:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        A taky je v sladkokyselém nálevu??? Znám právě Moravanku. A tak nějak mi tahle zelenina moc do svíčkové nesedí. To už by se pak nemusela ani kyselit, ne?? A jak to, že nerodíš   Anebo nespíš  
        škubanek   | 31.08.2013 22:40:12
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          je to v sladkokyselém nálevu   my to maso nakládáme do mrkve, petržele, cibule, celeru, koření (bobk. list, tymián, pepř), slaniny (vše nejlépe opečené na pánvičce) a zalijeme octovou vodou se solí  
          hopik   | 31.08.2013 22:47:54
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE:
            Já nikdy nedělala svíčkovou ani z mražené, ani sklenkové zeleniny. Ale vše se má někdy vyzkoušet  
            Stejně to je ve výsledku mňamka  
            škubanek   | 31.08.2013 22:50:41
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE:
              my třeba děláme kuře pečený v té Kunovjance nebo nějaké i velké flašce kyselé zeleniny (0,7 litru, i s tím octovým nálevem) a je to fakt mňamka. Tento recept od tygří mámy musí být taky super a je taky rychlý a jednoduchý  
              hopik   | 31.08.2013 23:05:06
              Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          jo, a nespím a nerodím...   stejně už toho moc nenaspím, půlku noci probdím, tak čekám na pořádnou únavu, ať pořádně odpadnu do postele  
          hopik   | 31.08.2013 23:08:37
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Svíčková je i u nás TOP. Halali je sterilizovaná zelenina. Kupuju buď v Coopu nebo v Kaufu.
      tygřímáma   | 01.09.2013 08:06:48
      Reagovat | URL příspěvku
  • mňam   zrovna jsem naložila králíka na svíčkovou, tak už se taky těším  
    hopik   | 29.08.2013 22:46:09 | Reakcí: 1, poslední: 31.08.2013 20:54:21
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce