Recept: Rychlý pařížák
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
TĚSTO:
Ušlehat 6 celých vajec + 180 g cukru.
Přidat 210 g polohrubé mouky a 30 g kakaa.
POLEVA, KTERÁ SE NELÁME PŘI KRÁJENÍ:
Ve vodní lázni rozpustit 200 g čokolády na vaření + 6 lžic vody + 1 lžíci másla + 3 lžíce šlehačky.
Na dort lít, až když má poleva cca 30°C.
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA:
Svařit nejlépe den předem 4 šlehačky + 4 čokolády na vaření. Dát do lednice vychladit a druhý den klasicky vyšlehat. Přidám ještě 2 ztužovače šlehačky.
Klasicky upeču těsto, 2x prokrojím, lehce pomáznu marmeládou a naplním polovinou šlehačky.
Poté poleju polevou a po zatuhnutí ozdobím dle fantazie.
Dělala jsem si ho k narozeninám a protože rodině chutnal, dělala jsem ho dnes na taťkovo přání k jeho narozkám.
Fotogalerie
Předchozí recept:
Zapečené tousty trochu jinak
Následující recept:
Cikánský řízek
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků