Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Rychlý pařížák

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

TĚSTO:

Ušlehat 6 celých vajec + 180 g cukru.

Přidat 210 g polohrubé mouky a 30 g kakaa.

 

POLEVA, KTERÁ SE NELÁME PŘI KRÁJENÍ:

Ve vodní lázni rozpustit 200 g čokolády na vaření + 6 lžic vody + 1 lžíci másla + 3 lžíce šlehačky.

Na dort lít, až když má poleva cca 30°C.

 

PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA:

 Svařit nejlépe den předem 4 šlehačky + 4 čokolády na vaření. Dát do lednice vychladit a druhý den klasicky vyšlehat. Přidám ještě 2 ztužovače šlehačky.

 

Klasicky upeču těsto, 2x prokrojím, lehce pomáznu marmeládou a naplním polovinou šlehačky.

Poté poleju polevou a po zatuhnutí ozdobím dle fantazie.

 

Dělala jsem si ho k narozeninám a protože rodině chutnal, dělala jsem ho dnes na taťkovo přání k jeho narozkám.



autor: tygřímáma    Poslední změna: 10.07.2013 19:12:07
Předchozí článek super jednoduchý dort,moc dobrý-pro
nás amatééééry:-D
Další článek Třípatrový safari dort
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce