banner

Postup

250 ml vody


10 g soli


10 g cukru


10 g citronové šťávy


30 g oleje


200 g polohrubé mouky


300 g hladké mouky


30g čerstvého droždí


 


Program Těsto.


Po vykynutí vyválet plát na šířku plechu, smotat jako roládu a nechat na plechu s pečícím papírem kynout cca 20 minut. Pak potřít olejem a při 180°C péct dozlatova. Něco kolem 40 minut.


 


Nemusí se válet, ale vytvarovat váleček ve tvaru veky, ale mě se vždycky rozpliznul do šířky, proto raději válím. 

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Kruti koule

Následující recept:

Rybičková pomazánka

Veka - diskuze

Moc dobrá!
Zkusím
Jo dobrý nápad.Veku jsem ještě nedělala.
Tu citronovou štávu já dávam do všeho,lepší pak těsto kyne.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
8 hlasů

77 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 43 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici