banner

Postup

250 ml vlažného mléka
200 ml oleje pokojové teploty
4 žloutky
špetka soli
50g cukru
500g hladké mouky
50g droždí (čerstvé,kostička)

Těsto udělala pekárna,kynulo tak rychle,že jsem jí musela vypnout 20 minut před koncem programu.Z těsta jsem odkrajovala kousky,z těch vyválela válečky a udělala uzlík.Položila na plech s pečícím papírem a nechala 20 minut kynout.
Pekla jsem cca 10-15 minut při 200st.Bylo 30ks.

Vychytávka pro příště-ubrat cukr,přidat sůl,pomašlovat vajíčkem a posypat solí a semínkama.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bramborpizza

Následující recept:

domácí müller-rýže

Uzlíky - diskuze

bože to nikdy nedokážu
Teda ty mi davas uplne slintam uz abych byla doma
já dělám podobné,akorát je sypu mákem,lehce nasládlé.

Mnˇam

Jen se zakousnout

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40