banner

Postup

3 normobramboury (ani velke, ani male)


500 g mouky (davam pul napul zitnou a bilou hladkou, ale urcite je mozne dat celozrnnou, jen bilou, nebo uplne jine mouky)


4 lzicky soli (mam malou lzicku na sul, normalni cajove lzicky bych dala 2)


3 lzicky kminu (cajove)


1 pytlik drozdi


1 cajova lzicka medu (cukru, sladu...)


250 ml vody


 


Bramboury oskrabane uvarim a nastoucham. Vsechno nasypu a naliju do pakarny. Testo prekypam (nenapada me lepsi vyraz) na plech do podoby cca bochniku, na vzhledu nezalezi. Pecu v troube, nahreju na 250 stupnu, soupnu chleba, chrstnu panaka vody, zavru troubu, ztlumim na 220 stupnu, pecu cca 15 minut.

Sdílejte stránku

Následující recept:

Domácí Lučina

bramborovo zitny chleba, kynuty kvasnicema - diskuze

Právě vyzkoušeno a teda první dojem super, až do doby, než jsem chleba vytáhla z trouby Celé to splasklo, takže nemám bramborový chleba, ale bramborovo-chlebovou placku. Chuťově je to ale dobré, takže pojíme
Ten brambor syrový?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40