banner

Postup

380ml vlažné vody, 10g octa nebo tekuté kyseliny citronové, 10g oleje, špetka pepře, lžička kmínu, 2 lžičky soli, lžička cukru, 200g žitné chlebové mouky, 400g hladké mouky, 20g droždí. 

1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Mě se osvědčilo vyválet plát o šířce plechu a zavinout jako roládu. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.

3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. 

4. Chleba můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Pekáč líné manželky

Následující recept:

Hrnečkový smažák

Chleba - diskuze

Zatim nejlepsi chleba co se mi tu v USA podarilo upect.Fakt dobry a chutna jako cesky,mekky uvnitr a krupava kurka.
S tim rolovanim je to dobry napad - udelala jsem takovou sisku a vypada super
Super

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40