Recept: Chleba
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
380ml vlažné vody, 10g octa nebo tekuté kyseliny citronové, 10g oleje, špetka pepře, lžička kmínu, 2 lžičky soli, lžička cukru, 200g žitné chlebové mouky, 400g hladké mouky, 20g droždí.
1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.
2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Mě se osvědčilo vyválet plát o šířce plechu a zavinout jako roládu. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.
3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut.
4. Chleba můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.
Předchozí recept:
Pekáč líné manželky
Následující recept:
Hrnečkový smažák
Chleba - diskuze

S tim rolovanim je to dobry napad - udelala jsem takovou sisku a vypada super
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
20 %
14 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
55 %
38 hlasů
17 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků