Recept: Chleba

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

380ml vlažné vody, 10g octa nebo tekuté kyseliny citronové, 10g oleje, špetka pepře, lžička kmínu, 2 lžičky soli, lžička cukru, 200g žitné chlebové mouky, 400g hladké mouky, 20g droždí. 

1. Těsto si připravíme v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a uděláme bochánek. Mě se osvědčilo vyválet plát o šířce plechu a zavinout jako roládu. Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.

3. Chléb potřeme solí rozmíchanou v troše vody a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Před pečením můžeme ještě na povrchu naříznout, např. do kříže nebo podélné řezy. Pečeme 40 minut. 

4. Chleba můžete samozřejmě péct i v domácí pekárně.

autor:    Poslední změna: 09.03.2011 08:39:58
Předchozí článek Zelíčko z domací pekárny Další článek jogurtový chléb
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×