Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Slané tyčinky

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
200 ml mléka
1 vejce
100 g rozpuštěného vlažného tuku na pečení (dávám LIRU z Penny)
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1 kostka cukru
10 g čerstvého droždí  
Mléko na potření, mák, kmín, mletá paprika, sušené bylinky, nastrouhaný sýr, hrubá sůl na posypání
Připravené těsto přeložíme na pomoučený vál, odtrháme z něj malé kousky a vyválíme na tyčinky. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby horké tyčinky potřeme mlékem, posypeme mákem, kmínem, paprikou, bylinkami nebo sýrem a podle chuti i solí a necháme je zaschnout a vychladnout.
To byl způsob přípravy podle receptu, jsem asi pomalá, mléko mě na těch vřelých tyčkách hned zaschlo, nestačila jsem sypat a logicky na suchém posyp nedržel, tak jsem další várku dělala po svojem:
Bez podsypání moukou jsem na stole, vál nepoužívám, vyválela placku asi 3mm silnou, předělala na plech vyložený pečícím papírem ořezala kraje, aby to nepřečuhovalo, potřela mlékem, posypala (v mém případě na střídačku, jeden plech mákem, druhý hrubou solí), nařezala rádlem na pásky asi 5 mm silné a pekla.
autor:    Poslední změna: 05.12.2009 09:06:29
Předchozí článek babovka z pekarny Další článek Kynuté ovocné knedlíky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce