Recept: Dalamánky
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Dělala jsem včera na dnešní snídani a byly jak čerstvé, tak se podělím:
250 ml vlažného mléka
25 g rozpuštěného vlažného sádla
1,5 lžíce oleje
1 lžička kmínu
1,5 lžičky soli
500 g hladké mouky
špetka cukru
2 lžičky sušeného droždí nebo cca 15 g čerstvého
1 vejce na potření
hrubá sůl a kmín na posypání
Pekárna udělá těsto, které na vále rozdělíme na bochánky o hmotnosti asi 60 g a necháme zhruba 15 minut kynout. Po uplynutí této doby rozválíme na šišky, dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy, posypeme solí a kmínem.Pečeme v předehřáté troubě na 180° dozlatova.
Já nedala do těsta kmín, ale 1 lžíci sezamu a 1 lžíci loupané slunečnice a povrch jsem posypala jen hrubou solí. 
 
Předchozí recept:
Merunkové buchty
Následující recept:
Okurkový salát trošku jinak
Dalamánky - diskuze
 
 
 
 Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?s
          
            27 %
          
          
          23 hlasů
        
          
            69 %
          
          
          59 hlasů
        
          
            5 %
          
          
          4 hlasy
        
Celkem hlasovalo 86 unikátních návštěvníků
 
     
        
         
       
       
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
   
         
             
   
   
   
   
  