Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: "Babiččin mazanec"

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Není to můj osobní recept našla jsem ho na netu, ale po ochutnání jsem si říkala, že se s Vámi musím podělit :O)

SUROVINY:
300ml vlažného mléka, 12dkg rozpuštěného másla nebo Hery (já dala Heru), 2 žloutky, 500g polohrubé mouky, 10 dkg cukru, 2 a 1/2 MO sušených kvasnic, špetka soli...po zvukovém signálu pak přisypat 3-4 PL rozinek a 5dkg kandovaného ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY:
Do formy dáme nejprve tekuté suroviny (mléko musí být vlažné, jinak jak bychom vylili do studeného mléka vlažnou Heru, tak by nám zase ztuhla). Pak nasypeme ostatní suroviny dle pořadí, kvasnice přihrneme trochou mouky a dáme do pekárny. Zapneme program č.4 - sladký, velikost 1000g a kůrka tmavá nebo jak kdo rád. Až pekárna začne hnětat a suroviny se spojí, těsto se bude ještě trochu lepit...tak jsem přidala ještě postupně 4 PL polohrubé mouky a těstíčko pak bylo jedna báseň. Až bude na displeji 2:07, tak na nás pekárna zapípá, abychom přidali rozinky a kandované ovoce (rozinky můžete předtím nechat alespoň půl hodinky namočené v rumu, ale nemusí to být). Proces kynutí u tohoto programu je delší než u jiných a tudíš nám těsto krásně nakyne, je vzdušné a nadýchané. Kynulo tak báječně, že málem dalo "pusinu" okénku ve víku.

Tak ať se povede a dobrou chuť.....






autor: Zuzi    Poslední změna: 22.01.2009 08:59:11
Předchozí článek Kmínový chlebík Další článek Označení mouky
Diskuze
  • Zítra se do něj pustím ať mám doma něco pro tchýni.
    Ady.S   | 23.01.2009 21:34:43
    Reagovat | URL příspěvku
  • Vyzkoušen, je výborný    .
    polova   | 23.01.2009 21:13:19
    Reagovat | URL příspěvku
  • jej,to bych si dala,vyzkusím    
    Small   | 22.01.2009 18:40:58
    Reagovat | URL příspěvku
  • kotletky se šlehačkou
    Vepřová kotleta vykoštěná, brambory, cibule, sůl, pepř, šlehačka
    kotletu nakrájím na plátky, osolím opepřím, brambory syrové nakrájet na kolečka, cibuli také. Zapékací mísu vymažu sádlem a dám vrstvu brambor, osolím, opepřím, přidám maso, cibuli a poslední vrstvu brambor. Zaleji celou šlehačkou a dám péct na dvěstě stupnů asi hodinu, pak dopékám pomaleji. Je to výborné a rychlé
    IvaV1   | 22.01.2009 15:03:27
    Reagovat | URL příspěvku
  • Vyzkouším.Mám tu zrovinka kávičku,něco sladkého by se hodilo. 
    tygřímáma   | 22.01.2009 09:10:52 | Reakcí: 2, poslední: 22.01.2009 11:59:27
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jo jo taky bych si dala, ale bohužel už není - jen se po něm zaprášilo      
      Zuzi   | 22.01.2009 09:16:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      To jo to by se hodilo ke kávičce,ale když to tak dlouho trvá.Když ted začnu,tak to bude k večeři.A káva už nikde.Určitě to taky vyzkouším.
      Honafa   | 22.01.2009 11:59:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • To jsou takové dobroty že si snad tu pekárnu pujdu koupit
    TYFANY   | 22.01.2009 09:06:25 | Reakcí: 1, poslední: 22.01.2009 09:07:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce