Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: "Pivní chléb" z domácí pekárny

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience:
50ml vody, 250ml piva,
1lžíce soli,
pšeničná mouka hladká 500g,
čerstvé droždí 21g (půl kostky)

Volitelné ingredience:
Vyberte jednu nebo více z následujících možností
- kmín 1lžíce
- sezamové semínko 1lžíce
- lněná semínka 1Lžíce
- slunečnicová semínka 1lžíce

Ingredience jsem vložila do pečící nádoby v následujícím poředí: pivo, droždí, voda potom mouka a do mouky jsem udělala důlek a nasypala sůl - zahrnula, na to jsem nasypala kmín ( nebo jinou variantu záleží na vás)

Pekárnu mám Moulinex home bread baguette zvolila jsem program č.1 zbarvení kůrky střední a hmotnost chleba 1000g.

Ještě poznámka pokud budete u pekárny volit odložený start nedoporučuji používat droždí čerstvé, ale použijte droždí sušené které ovšem nepřijde do vody, ale na mouku.

Obrázek zatim nemám - příšte se polepšim a obrázek dodám.
Musím konstatovat, že u nás měl velký úspěch a dokonce i mě chutnal a to pivo nemám ráda.
Pokud vyzkoušíte přeji dobrou chuť:o)
autor: Zuzi    Poslední změna: 10.01.2009 14:21:31
Předchozí článek Makovec Další článek Pel-mel z domácí pekárny
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce