Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Perníčky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
*3-4 vejce
*250g cukr moučka
*50g rostlinného tuku
*100g tekutého medu
*650g hladké mouky
*1 lžička jedlé sody
*perníkové koření-jako koupená směs , nebo anýz+fenykl+hřebíček+skořice+zázvor+nové koření+badyán=roztlouci
*vejce na potření

Vejce rozmýcháme v míse,přidáme cukr a rozehřátý tuk.Vmícháme koření a med.Sodu rozprášíme v mouce a zapracujeme do těsta.Důkladně propracujeme,dáme do igelitového sáčku a necháme v lednici 1-2 týdny uležet .(Pokud necháte déle,nic se nestane,my jsme našli v létě těsto po babičce ,bylo ve sklepě a naopak bylo velmi lahodné,i když "polehávalo " o něco déle).Pak rozválíme,vykrájíme tvary a pečeme na vymazaném plechu,nebo na pečícím papíře.Nejprve prudčeji,když vyskočí,oheň ztlumíme,horké potřeme rošlehaným vejcem-budou se lesknout.Po vychladnutí zdobíme.
POLEVA:250g močk.cukru+1 bílek+ciro šťáva. Cukru můžete přidat více,a je lepší ho prosát přes sítko,později se vám tak nebude ucpávat mini dírka na zdobícím kornoutku,ten je nejlépe vytvořit z pečícího papíru.
Poslední obr. je na tom svícínku na špejli+další s jedlými perličkami.






autor: veru-beru    Poslední změna: 23.07.2007 10:37:51
Předchozí článek Bonbonky pro děti-- JOJO z přírody Další článek Vánoční dortíčky s kakaovým krémem
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×