Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Větrníky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ještě nikdy jsem odpalované těsto nedělala.Jen jsem to teoreticky viděla snad stokrát v televizi.Tak jsem sebrala odvahu a pustila se do větrníku,věnečku.
Nikde nebyl recept a když byl tak pidi.To bych měla tak 3 větrníky.Tak jsem si jeden recept násobila.
200g mouky
300ml vody
sul
100g másla
a 5 vajec já dala nakonec 4 a něco.Měla jsem je rozšlehané.
POstup-uvařit v hrnci studenou vodu s máslem a soli až začne vařit odstavit a přimíchat mouku až se nebude lepit.U mě se nelepila hned.Pak rozšlehat vajíčka a po trošičkách je tam zamíchavat.To je hnusná makačka,ale jde to.
Pak vytvořit tvary a na hodně silno je upéct,troubu prvních asi 7-10 min neotevírat,pak zmírnit a dopect.
Plnit potom krémem,ten už tu napsala Silvinka.Nakonec potřít čokoládovou polevou.
Já jsem jich malích měla asi 28ks.Budu je péct na vánoce jako cukroví.
Ted mám novou výzvu a to-Indiánky.
Jestli máte nějakou radu sem s ní.
A větrníčky si vyzkoušejte.Je to celkém snadné levné a výborné.Odpalované těsto není sladké tak se dá plnit i něčim na slano a podávat jako předkrm.






autor: Honafa    Poslední změna: 04.09.2009 09:26:37
Předchozí článek melounky z marcipánu Další článek Krém pro Honafu
Diskuze
  • Větrníčky i věnečky dělám hodně často i se slanou náplní,jsou docela rychlé a mizejí z talíře   . Jo a těsně před vložením do trouby postříkejte jen tak vodou mokrou rukou,jsou nadýchanější,vychytávka.Dcera je vyučená cukrářka..
    annagi   | 03.12.2011 19:20:17
    Reagovat | URL příspěvku
  • Jee, to chci zkusit
    Venecky mi strasne chybi - to byla skoro jedina vec, co jsme mohla jist.
    Jenze se bojim,ze to nezvladnu.Ani nemam slehac,jen metlu - to asi ty vajicka dost nerozsleham co?!
    janney   | 03.12.2011 02:14:14 | Reakcí: 1, poslední: 03.12.2011 11:35:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Tak tady je mame vetrnicky.Jsem ted na mobilu tak to neumim zkopcit.Asi si je udelam,kdyz jsem je konecne nasla.
    Honafa   | 15.05.2010 19:05:03
    Reagovat | URL příspěvku
  • jéžíš,vypadají úžasně      
    a jdou i v plynovce   ??
    Small   | 05.09.2009 19:30:07 | Reakcí: 2, poslední: 05.09.2009 20:37:01
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Blani,jdou.Mamka je v plynovce peče taky. 
      tygřímáma   | 05.09.2009 19:50:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Blani , jasně, já to dělám tayk v plynové a pokud by jsi chtěla tu světlou polevu podobné té co je v krámech tak :
      250g moučkového cukru,4 lžíce silné černé kávy,pár kapek oleje-vše dokonale utřít 
      veru-beru   | 05.09.2009 20:37:01
      Reagovat | URL příspěvku
  • holky a když dělám to odpalované těsto nepřipaluje se?
    Gigi   | 04.09.2009 21:41:35 | Reakcí: 2, poslední: 05.09.2009 20:37:26
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Dělám čato a ráda,
    rada z cukrářské školy zní, neotevírat troubu prvních 10 minut, jinak těsto klesne a je z toho placka. 
    veru-beru   | 04.09.2009 19:29:27
    Reagovat | URL příspěvku
  • Větrníky vyzkouším na 100%.         
    A na indiánky se optám Cukra,až dorazí ze školy.Určo to dole budou piškotová kolečka a nahoře sníh s cukrovým rozvarem + čokopoleva.Ale poměr surovin nevím.Vydrž. 
    tygřímáma   | 04.09.2009 09:31:43 | Reakcí: 5, poslední: 05.09.2009 20:39:24
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Je to jednoduchší než jsem čekala a udělat to návštěvě tak bude čumět.
      U Indiánku se snažím obejít ty piškotové kolečka,nechtějí se mi pect a z malích piškotu by to byla piplačka.Nevíš o nějakých sušenkách co by chutnali jako piškot?Jinak čekám na recept od Cukříka.Díky 
      Honafa   | 04.09.2009 09:43:50
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Mě to hodně připomíná Pims,ale bez té marmošky a čokolády.
        tygřímáma   | 04.09.2009 09:46:40
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          To mě taky napadlo,jenže to je dost drahé to už je lepší je sníst a né na to patlat cukr a polevu.Potřebuji takové primz bez toho vrchu.Škoda,že cukrářské piškoty jsou podlouhlé.
          Honafa   | 04.09.2009 09:49:44
          Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce