Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Langoše

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
300g hladké mouky
1 vejce
mléko nebo voda
1PL oliv. oleje
1PL cukru
1/2KL soli
1/2 čerstvých kvasnic
2 uvařené brambory
olej na smažení
dle chuti česnek, kečup, tatarka, sýr nebo marmeláda a jogurt(šlehačka, zakys. smetana)

Do nádoby v pekárně dám mléko a vajíčko, dohromady mi tekutiny daljí 1deci. Přidám olej, do jednoho rohu nasypu sůl a do protějšího půlku cukru, pak dám mouku a nastrouhané brambory. Kvásek radši zadělám v misce - ohřeju trochu mléka(tak 2PL) rozmíchám do něj kvasnice a cukr a dám na mouku. Nádobu dala do pekárny, zapla program na těsto.Počkala až se těsto spojí a lehce nakoukla na jeho konzistenci. Někdy je potřeba přidat trochu tekutin nebo naopak mouky - musí být pružné a nesmí se lepit. Počkala 1,5hodiny a těstíčko bylo připravené. Postupně jsem udělala hromádky, která nechala na vále ještě chvíli odležet, vytáhla z nich placičky a smažila. Z uvedeného množství bylo 11 středních langošů. Jinak mouku na jakékoliv kynuté těsto používám Zlatku a pekárnu mám Moulinex Home Bread XXL Baguete.Přeji dobrou chuť.
autor: Ady.S    Poslední změna: 03.01.2009 20:08:02
Předchozí článek Smaženky Další článek Preclíky, uzlíky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×