Recept: Ovocné knedlíky naruby

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Máme rádi ovocné knedlíky, já hlavně tvarohové. Život si ulehčuju občas tak, že je dělám "naruby". Prostě ovoce až navrch.
Odpadá riziko, že se ovoce během varu vyklube ven a taky je to mnohem rychlejší, než těsto válet a knedlíky motat.
Udělám klasické tvarohové těso - na jeden tavroh (250 g) přidám jedno vejdce a hladkou mouku (přiměřeně, tak 30-40 dkg) aby bylo těsto tak akorát. A pak už jen "kuličkuju".
Udělám z toho těsta malé kuličky, tak 2 - 2,5 cm v průměru, varem trošku nabydou (z jednoho tvarohu jsem jich teď napočítala asi 85). (Množství kuliček je nepřímo úměrné jejich velikosti a vaší trpělivosti - čím víc času máte, tím je možné udělat kuličky menší, je jich pak o to víc a vypadají velmi roztomile.) Vařím normálně jako knedlíky, tak 5 - 7 minutek.
Navrch jsem posledně použila mražené jahody povařené s trochou vanilkového cukru, občas přidám i rum. (Variantou může být i přeliv z meruněk, typické švestkové knedlíky ale tímhle způsobem asi nepořídíte.)
Těsto je dobré samo o sobě, takže i jen s cukrem a trochou rozpuštěného másla jsou knedlíčky moc dobré.
Když mám čas a náladu, dělám si třeba i kuličky do zásoby a zamrazím, do vařící vody pak házím zamražené.
Syn je na to ještě malý, ale oproti výrobě klasických knedlíků si myslím, že se můžou zapojit i děti, "kuličkování" se jim jistě bude líbit a o to víc jim pak bude chutnat.
(Teď mě napadá, klidně by se na hotové knedlíčky dala nalít i ohřátá ovocná přesnídávka.)
První obrázek - 85 kuliček na velkém talíři ještě za syrova.
Druhý obrázek - porce na dezertním talířku.




autor: Renča    Poslední změna: 27.04.2008 07:39:03
Předchozí článek Hermelínové bochníčky Další článek Langoše
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×