banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

věk - diskuze

30 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Myslíte si že mladé holky neumí vařit? V prostřenu vždycky říkají, že je mladá a proto to nebude nic moc.Podle mě to je blbost, záleží jak ta holka dlouho vaří, jak často a jak pravidelně a pak na šikovnosti atd. Ale na věku podle mě ne.Mě je 24 a troufnu si říct, že vařím dobře.
o věku to není.já teda vařit neumím..občas se mi něco povede, občas je to hnus..a že neumím složitý a tradiční jídla, to mi teda vůbec nevadí..moje matka taky vařit neumí.babička zas dělá jen smažený jídla, ona si vůbec nedovede představit, že jde mít na oběd těstoviny s rajčatovou omáčkou..jí na tom chybí ten trojobal asi..tak to má naučený, tak smažila celý život..a je teda otázkou, jestli \"umí\" vařit.u mě je to i o fantazii (resp. nefantazii) a že tím že mamka nevařila ty tradiční jídla, tak nevím, jak je doochutit, protože to prostě nemám naučený..takže by to leckomu nechutnalo, protože podle něj to musí být jiný.
tak vekem to neni urcite, spis je to i chuti k tomu vareni... ja jsem zacala poradne varit az kdyz jsme zacali bydlet spolu. Do ty doby (kdy jsem byla ruzne po podnajmech s kamoskama) jsem delala jen zapeceny testoviny na milion zpusobu.. nektery veci jsem zacala varit prvne az na matersky... kdyz jsem chodila do prace tak na to nebyl cas (proste jsem byla po praci lina nejak moc doma vyvarovat, tak jsem mu radsi donesla hotovy jidlo od nas z prace - za par korun a s zadnym usilim)... nektery veci umim uvarit dobre, nektery prumerne, jiny vubec.. ale tak vzdycky je co zlepsovat... varim spis na dva dny /ono varit dve porce je podle me nesmysl, to se ani nevyplati/
tak já se taky musím pochválit, mám 20 a od 18 vařím skoro každý den ,tedy od doby kdy se malý narodil.A myslím, že velmi dobře. Asi je to tom, že vaření i pečení miluju. Takže ne o věku, ale jak píše Tygřímáma, o přístupu.
@michaelakozelska Já to taky dělám ráda,baví mě to.
vek to neni
Tak já se hlásím k těm, co moc vařit neumí. Uvařím teda všechno, co si Pavel vymyslí, ale většinou je to jenom průměrný, není to žádná bomba, že by se rvali o to, kdo vylíže hrnec Pavel říká, že je to tím, že vařím nerada, snažím se mít to co nejdřív hotový a \"nevymazlím\" to jídlo. Asi je to fakt, než abych stála u plotny, to se jdu radši hrabat v záhonku, takže u mě asi ani přibývající roky nepomůžou
@Dana S Nebo Tě za pár let ze záhonků budou bolet záda a raději budeš stát u sporáku
@tygřímáma pokud nebudes mit krecaky
@tygřímáma No, nevím, nevím Zatím je pro mě nejlepší dárek,když za mě někdo uvaří. Bohužel dobrovolníků je málo, jen párkrát do roka se mi poštěstí, že se manžel zavře do kuchyně (většinou když žehlí nějaký průšvih )a vykouzlí nějakou dobrotu. A pak se týden naparuje, jak je šikovnej
A pockej, az Ti bude 50, to budes varit jak buh (v tomto pripade oblizujici se smajlik)
já si taky myslim, že vařím dobře, na to, že je mi 23 :)
@Gastrica právě já se taky nepovažuju za super kuchařku, ale když se srovnám s kamarádkama či staršíma kuchařkama tak dobré lehčí nadstanndart.
No-ja jsem vdaná od 18,od 22 jsem maminka ,vždy jsem vařila dobře,ale né moc často a hodně se mi opakovali jídla.Pak jsem v dobách malého Honzouška vstávala ráno a vařila a pekla i teplé večeře dělala a vaření se mi zprotivilo.A už to nebylo nic moc.Pak jsem po narození Zuzi ani nejedla natož ještě vařit.A pak jsem nějak chytla druhou mízu ve vaření-pochopila co a jak a ted jsem schopná uvařit cokoliv z čehokoliv.Ted už jsem umělec-né jen míchač.Přišlo to s věkem,ale i v 16 jsem dělala užasné vepřoknedlozelo.Naopak-moje mamka,babičky a tchýně vaří všechny příšerně.Moje mamka umí 5 jídel výborně a ty se furt opakují.Nové nápady nebo názory vubec nemá.Segra je mladá kuchařka-vaří asi dobře nikdy jsem od ní nic nejedela.Ale podle mě vaří draze a z drahých surovin a to se pak musí povést všem.To není vaření-dát čerstvého lososa na pánvičku.
@Honafa Tak a ted mě pouč co to je vařit levně. A pěkně podrobně prosím. Dneska mi martin vyčetl že vařím moc draze. Tak se konečně dozvím kde dělám chybu.
@medox Tak to by tvuj Martin segru zabil.Jak píšu níže-vše už vyfiletované,předpřipravené.Spojí 3 drahé dobré věci a vznikne jídlo.Má moc malé porce a jedna porce obyčených špaget jí třeba stojí stovku.A ještě se nenají.Dá tam třeba sušené rajčata,olivy na váhu,sýr ze sýrarný atd.
@Honafa uh, tak to já teda to dělám asi normálně.
@medox Třeba bábovku dělá z 20 ti vajec.To umí každý.Ale uvař pro 4 z jednoho vajíčka.Tak to myslím.Nebo krém z 70procentní čokolády.Ona má i malé porce..Ale třeba si udělam svoje tortily což je jenom mouka a voda a ona je koupí.6 za 60kč.Nebo zrovna kačenu-já koupím celou a ještě vedle ní na pekáči upeču kuře.Ona za tu cenu koupí jen 2 kachní prsa.Vyfiletované.Uměni je fakt uvařit užasně za malo peněz.Tak jak to ukazuje Zdeněk Šéf.
@Honafa Jojo ten mě hodně naučil tak tak moc velký plýtvač jako ona nejsem. Ale asi trošku někde chyba bude. Ale nevím kde je chybka.
@medox A nebude chyba v Martinovi? Si pamatuju, ze jste meli vsichni pres zimu zit v jedne cimre, kterou si vyfunite. Tak jestli ma podobne predstavy i o vareni, tak to byste asi museli zrat rohlik denne vsichni dohromady i se psem.Ono je to i o tom, kolik toho zblajznete pres den. Ja jim bohate snidane, svaciny a pak by mi na obed stacil i jeden brambor. Pepa celej den v praci neji, tak pak chce kus flakoty, no a to je pak drazsi vareni.
@medox A v čem myslíš?Chyba se dá udělat ,že nakoupíš a pak vyhazuješ.Nebo se ti mužou jídla opakovat-3 krát týdně karbenátky asi nechutnají nikomu.(to je příklad)Nebo naopak on by chtěl at uvaříš kotel zelí a jí se to 3 dny.Tak se dá ušetřit teda.Máš 3 druhy lidí.1)jak moje segra,kvalitní suroviny,malé porce,věčně hladový člověk.2)tak jak tady je nás většina-kvalitní suroviny,snadná příprava,každý den čerstvé,ale obyčejné jídla.Místo panenky,kýta atd.3)lidi co mají malo peněz a potřebuji hodně lidi nakrmit a tak vše zahuštují moukou,všude dávají sádlo,místo panenky mají buček,jí levné salámy.A takový jsou ti nejtlustčí.A nejvice nemocní.
@medox To znamená,že uvaříš z mála luxusní jídlo.U nás na parádní pochvalu stačí třeba francouzské brambory,které holky doslova milují
@tygřímáma ty zrovna dělám ráda taještě další typ ke mě
@Honafa Gábi,já myslím,že vaříš výborně.Holt léta cviku
@tygřímáma Ted se dmu pýchou.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40