banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Vaření v 16 - diskuze

22 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Musím reagovat na dnešní Prostřeno i když vím,že věk a vaření už jsme tu probírali.Byli by jste schopny vytvořit v 16 menu o 4 chodech?A co by jste uvařily v 16?Ja ačkoliv jsem moc nevařila tak jo.Uměla jsem vývarovou polévku,bramborové knedlíky vevnitř se salámem a na povrchu s cibulkou.A zákusek bych taky něco udělala třeba žabí uši.Gabka která neumí vůbec vařit a vaří tak jednou měsíčně by tu dnešní strčila hravě do kapsy.Udělala by cibulačku,tu fakt umí dobrou,jako předkrm tousty nebo vaječinu,hlavní jídlo jakékoliv špagety a zákusek dělá dobrý pudink, různě to vrství,piškoty, šťávu dva tři různé pudinky,tvaroh,šlehačku,to umí dobře.Líp než ta dnešní by uvařil i Honza nebo Zuzka.Zuzi by udělala špízy,ty umí výborné a Honza je mistr na polívky nebo na sladké.Cukroví umí líp než já.
naši mě k vaření vůbec nepustili, když sem chtěla něco udělat, tak mě nechali max udělat krupici a těstoviny. takže já se pořádně naučila vařit až sem se odstěhovala. a bavilo mě to a to sem se nejvíc bála omáček a teď svíčková je na jedničku. za 5 let se ze mě stala, myslím si, dobrá kuchařka
Já v 16 ti uměla míchaná vajíčka, chleba obalený ve vajíčku a asi ještě něco takovéhleho. takže můžu říct že bych neuvařila ani oběd natož menu. Vařit jsem se začala učit postupně až od 18 ti. A fakt dobře vařím až od doby co mám dítě.
V 16 jsem se chodila do kuchyně maximálně najíst.
jo,slepici polevka,kure na pomerancich,smazena ryze,slane palacinky se spenatem,banan v cokolade...super kombinace co..ale todostali nasi kdyz prileteli po 3 tydnech ze sluzebky ,me bylo 13 a bracha vyspaval svoji 1.opici
tak v 16 bych uvařila-udělala asi kuřecí řízky a brsalát,nebo brkaši,nebo bramborové placky,palačinky,špagety,bramborové noky doma jsem sem tam vařila,jediné na co jsem si netroufla byly omáčky
Já v 16... Myslím, že bych nezvládla nic.Prostřeno nesleduju tak nebudu soudit, jestli by teď 16-ti letá Karolína někoho svým kuchařským uměním strčila do kapsy, ale umí něco málo uvařit, nějaké pečivo už dělá sama od sebe... Umí i nějaké ty nepečené dezerty... Ale myslím, že by zvládla nějaké to menu vytvořit.
Velké kulové. Jako předkrm by byl asi chlebíček, na oběd smažená vajíčka s chlebem a jako dezert kupovaná zmrzlina. Máš šikovné děti a je fajn, že je k vaření vedeš už teď. Já sice mamce pomáhala v kuchyni, ale vesměs takové ty pomocné práce jako škrábání brambor, obalování řízků atd.
asi ve 12 jsem prebrala od mamky veskere peceni,to me bavilo. Ale vareni me nebavilo a absolutne nebavi dodnes. Ted uz bych neco sestavila,myslim ze varit docela umim, i kdyz to nedelam rada. Ale v 16 absolutne ne.Varit jsem zacala ve 20,kdyz umrela mamka a to jsem chodila i s rozdelanym jidlem v hrnci za sousedkou pro radu
já teda absolutně ne!!!! Asi narážíš na prostřeno nebo jak se to jmenuje, četla jsem všude jen kritiku (sama jsem to neviděla) ale musím se zastat slečny. Před kamerou a 4 chody a ještě pro cizí lidi, to by myslím v 16 zvládnul fakt málokdo. Já teda možná ne ani dnes. Napříkla jsem Naduli a její rodince uvařila oběd a podařilo se mi ho přesolit. No stane se, a to mi je skoro 40 a nebylo to zdalekoa poprvé, co se mi něco nepovedlo. Tak já se přikláním k tomu, že já bych byla určitě nervozní jako prase a možná bych jim ani neotevřela
Myslím, že ybch bez problémů ty základní jídla uvařila, naši mě k tomu dost vedli odmala. Uměla jsem já nevím, svíčkovou, řízky, guláš, ražničí,... jako zákusek bych v té době asi upekla štrůdl nebo jsem dělala ořechové trojhránky polévané čokoládou...mňam,..ty budu muset zase někdy udělat
To jste nikdo neměli ve škole na základce předmět vaření? Já si na to pamatuju, kolik mi mohlo být, 15? Takže určitě bych něco uvařila. A pekla jsem mnohem dřív, mě to strašně bavilo. Jako asi by to nebylo jak v grandhotelu, ale ostudu bych si snad neudělala
@luciasek84 jé to jsme měli a myslím, že jsme vařili celkem normální jídla, určitě nic z plechovky...
@luciasek84 Jo měli jsme dělali jsme rizoto z konzervy-konzerva hrášku,konzerva vepřového ve vlastní šťávě a sáčková rýže.Jinak jsem uměla vařit tak trošku,že jsem od 12 měla malou segru a často ji hlídala tak jsem i vařila.Třeba jednou kuře a dala jsem k němu péct 2 másla,blé to bylo mastné.Nebo amolety,smaženky nic do soutěže.No a měla jsem toho bráchu kuchaře tak vařil on.
V 16-ti jsem uměla normálně uvařit a ještě k tomu všemu jsem chodila na střední-obor kuchař-číšník, takže kdybych musela něco vymyslet, šlo by to :-)
@foREVer Muj brácha též.Chodil do šilheřovic.Chodil do třídy s Hadrbolcem a Simonou Krainovou.Ja uměla jen super chlebíčku,bo jsme měli praxi v domě potravin ve výrobně studené kuchyně.
@Honafa Jé, můj strejda se tam taky učil :-)))
já v 16 uměla dost jídel, mamka mě nechávala vařit a hlavně hodně často nebyla doma, takže jsem krmila bráchu a tátu. Co jsem se naučila až nedávno, to jsou omáčky, ty bych v 16letech fakt nedala, ale jinak bych byla schopná udělat dobrou polívku, druhý chod, dezert a i nějaký ten předkrm bych vymyslela.
Ja bych se tezce zamyslela a udelala spagety. Ja jsem v 16ti neumela ani prd.Jo, bozsky jsem slepovala linecke, a pak dobre skladala okurky do flasek, pac mam utle zapesti, a jako jedine z rodiny mi projde pracka i do sedmicky sklinky.
@zajic Jo, dnešní holky jí tousty a lososy,my skládaly okurky do sklínek.
@Honafa vis, jak ma tata tlaci, abych zasadila na zadradu okurky, ze mame urodno? ze on by si je pak zavaril. jo, u nas. A ja zas budu klecet u vany, skrabat ty zelene ludry kartacem, a pak je cpat stale utlym zapestim do sklinek.Leda tak houbeles, to radsi necham kus zahonu ladem.
@zajic Naši si těsně před revoluci koupili ještě zahrádku kousek od domu.(za 20 tisíc,za 3 roky po revoluci ji prodali jako pozemek za 200tisíc)no a za ty 3 roky co ji měli byli pro mamku peklo.Babička si tam zasadila brambory a chodila si je 3 krát týdně okopávat a přitom otravovat mamku.A ještě to musela mamka zalívat.Božíku,jen to né.Žádne okurky pro tatínka nebo se začnete nenávidět.
@Honafa on uz me nenavidi za to, ze mam tak kvalitni pudy a prd se o tu zahradku staramNee, neboj, nase vztahy zadnej oharek nenarusi

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

10 %
1 hlas

90 %
9 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 10 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40